Giske vil stanse TV3s sendinger fra London

Kulturminister Trond Giske (Ap) vil tvinge TV3 til å stanse sendingene fra London.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Kulturministeren vil i stortingsmeldingen om allmennkringkasting, som legges fram fredag, varsle at han ønsker like konkurransevilkår for alle norske TV-kanaler, uansett hvor de er basert, skriver VG.

Det betyr at TV3 som i dag sender fra London, vil kunne bli tvunget til å stanse disse sendingene.

De mer liberale britiske kringkastingsreglene tillater blant annet barnereklame, bettingreklame og hyppige reklameavbrudd i filmer og andre programmer. TV3 kan i dag se bort fra de strengere norske reklamereglene, som konkurrenter som TV 2 og TVNorge på sin side er nødt til å følge.

Trond Giske regner med at han snart kan støtte seg til et nytt EØS-direktiv som er under behandling i EU-systemet. I direktivet skal det legges opp til at et TV-selskap skal være underlagt mottakerlandets og ikke vertslandets regler når TV-selskapet ikke er basert i mottakerlandet.

- Straks dette direktivet er på plass vil jeg ta et initiativ overfor britiske myndigheter for å sørge for at det blir etterlevd, sier Giske til avisen.

Personvernpolicy