Jim Ford: «The Sounds Of Our Time» (Bear Family/Tuba)

Fortjent Ford-fokus

Soulcountryens hellige gral er funnet. Av en svenske.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tilhengere av soul og country, gjerne samtidig, har nok støtt på Jim Ford tidligere. Senest var han representert på samleplatene «Country Got Soul 1 & 2», men sannsynligvis kjenner du låtene bedre enn mannen. Nick Lowe, Aretha Franklin, Bobby Womack, Delaney & Bonnie, Ron Wood og The Temptations er blant de som har spilt inn mannens materiale.

Og det er en sann karakter vi har med å gjøre. Han er bestekompisen til Sly Stone, han har skrevet Bobbie Gentrys hit «Ode To Billie Joe» uten å være kreditert for det, han poserte i Playboy i 1970 og, med noen få unntak, vært sporløst borte i en tåke av alkohol og narkotika inntil han nylig ble funnet i en bobil i California.

«The Sounds Of Our Time» er en samling som inkluderer Jim Fords eneste album, «Harlan County» (1969), og femten sjeldne eller tidligere uutgitte spor. Mastertapene til disse låtene lå i en plastpose innerst i bobilen og ble overlevert svenske L-P Anderson, som dro på besøk for å skrive et intervju med idolet. Intervjuet, som også er å finne i albumets utsøkte linernotes, sto på trykk i musikkmagasinet Sonic noen måneder tilbake i tid. Etter fånyttes leting i bruktbutikker og på nettauksjoner for bladets unge lesere, ble «Harlan County» endelig tilgjengelig for Medel Svensson i april og Ola Nordmann denne uka.

Behandlingen albumet og artisten har fått av Anderson og Bear Family er intet mindre enn forbilledlig og rettferdig. I tillegg til Andersons nevnte artikkel og diverse andre svært underholdende tekster, uttaler Ford-fan Nick Lowe seg over to sider.

Innpakningen står til toppkarakter, men for de fleste betyr ikke dette alt. Noen søker også musikalsk tilfredsstillelse. Om Spooner Oldham, Bobby Womack, Dr John og Sly Stone er navn som vekker oppmerksomheten, finner du tilfredsstillelse i at disse spiller på plata. Ja, du leste riktig, og sammen er de med på å forme og prege Jim Fords uttrykk. Referansehysteriet i søken etter å beskrive den skitne soulcountryen til Ford inkluderer også Tony Joe White, Eddie Hinton, Dan Penn, Larry Jon Wilson og Van Morrison - storheter «The Sounds Of Our Time» viser at han ikke står en meter tilbake for.

Karakter: 10 av 10

Personvernpolicy