Gro og Katja vil banke russerne

Gro og Katja vil banke russerne
Gro og Katja vil banke russerne

- Nå er det vår tur til å banke russere, sier Katja Nyberg og Gro Hammerseng. Skader satte dem utenfor EM-finalen mot Russland, men fredag får superparet en ny sjanse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: Ernst van Norde,BT/SCANPIX
Gro Hammerseng og Katja Nyberg er mer enn klare til å knuse russiske Zvezda Zvenigorod i finalen i håndballens EHF-cupen. I morgen møter danske Ikast, med de norske superstjernene, det russiske storlaget i den første av de to finalekampene.

Fredag møter klubblaget Ikast knallsterke Zvezda Zvenigorod i europacupfinalen. I troppen har russerne hele sju av spillerne som måtte gi tapt for Norge i EM-finalen. Laget har feid gjennom sine kamper i EHF-cupen, og håndballekspertisen mener jentene fra øst er så godt som umulige å slå.

Katja Nyberg er ikke enig.

- De har et sinnsykt lag på papiret, men det har jo vi også, sier Ikasts norske stjernespiller til ABC Nyheter.

Norge mot Russland

Sju av jentene i Ikast-troppen er norske, fem av dem er landslagsspillere, men skader hindret fire av dem i å spille EM-finalen mot Russland i desember i fjor.

Katja Nyberg, Camilla Thorsen og Isabel Blanco hadde vært på parketten hvis ikke kroppen hadde sagt stopp. Gro Hammerseng var der, men bare i tre minutter, før også hun ble stoppet av skade.

Dermed ble Ragnhild Aamodt eneste Ikast-jente som fikk være med på triumfen i Stockholm.

Det hører også med til historien at Hanne Halén har vært med og tapt VM-finale mot Russland. Det skjedde i 2001.

- Ja, nå er det vår tur til å slå russerne. Ragnhild fikk jo oppleve det i desember, nå skal vi andre vise at vi også kan, sier Katja Nyberg.

-Så planen er å gi russerne skikkelig juling?

- Ja! Vi vet jo at det blir vanskelig, men så er det jo også ekstra deilig å banke gode lag. Zvezda Zvenigorod er litt skremmende på papiret, men jeg håper at de tenker sånn om oss også.

-Hvordan er formen? Er du og Gro 100 prosent igjen etter EM-skadene?

- Kneet og skulderen min er bra, og også Gro er i kjempeform. Vi er klare til å vinne Europa med klubben, slår 27-åringen fast.

Pølser og øl!

Ikast-jentene har en klar slagplan for hvordan de skal senke Zvezda Zvenigorod - noen vil si at den er ganske typisk dansk.

- Vi lager skikkelig håndballfest med pølser og øl! Vi skal feste den russiske bjørnen i senk, forklarer sportsdirektør Frank Henriksen i Ikast.

- Hallen skal koke når jentene våre løper ut på parketten klokka 21.30 fredag kveld. Vi vet vi trenger et godt utgangspunkt foran returmøtet i Russland, og det skal vi være med å sørge for at jentene får.

De norske jentene som får være med på festen er: Katja Nyberg, Gro Hammerseng, Karianne Henriksen, Camilla Thorsen, Ragnhild Aamodt, Isabel Blanco og Hanne Halén.

Returmøtet spilles i Moskva 20 mai.