Bestemor fødte egne barnebarn

En gresk bestemor har født sine egne barnebarn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ABC Nyheter-Athen: Datteren har pådratt seg skader som gjør at hun selv ikke kan få barn, men da lysten på små ble stor nok, trådte moren til.

– Selvfølgelig har det vært en omhyggelig prosess for både bestemor og mor før de bestemte seg for denne løsningen. De lurte voldsomt på om dette var rett å gjøre, sier familiens gynekolog, Charalambos Batakis til ABC Nyheter.

- Men datteren og hennes mann hadde et så sterkt ønske om å få barn, at de gikk videre med planene, sier han.

Den 52 år gamle bestemoren fikk tillatelse fra myndighetene til å være surrogatmor for paret sist sommer, etter at en gresk domstol gikk med på at aldersgrensen på 50 år kunne omgås på grunn av de spesielle omstendighetene.

Ifølge Batakis er dette surrogatsvangerskapet det første av sitt slag i Hellas.

- Det er første gang akkurat dette skjer her, siden surrogatmoren er barnas bestemor. I Hellas har en kvinne båret frem sin søsters barn tidligere.

Hele prosessen kostet familien cirka 6000 euro, ifølge Batakis, og svangerskapet har vært en suksess.

– Nå er barna født, og alt gikk bra. Familien er veldig slitne nå og kan ikke snakke med media eller andre på en stund, fortsetter han.

Ifølge psykolog Lena Kastrisiou vil ikke det faktum at bestemoren også har født dem ha en negativ effekt på barna.

For at moren skal gå gjennom en slik prosess så er det klart at hun har hatt et voldsomt sterkt ønske om å få barna, og det er det man må gjøre dem klar over etter hvert som de vokser opp, sier hun til ABC Nyheter.

– Familien ønsket dem så sterkt, og måtte bruke uvanlige metoder for å få dem. Den eneste psykologiske effekten dette kan ha for barna er hvis familien ikke takler dette bra. Det er nok ikke enkelt for barna å forstå hva som har gått forut for fødselen.

Og hvilket råd vil psykologen gi til de nye mødrene når de skal oppfostre mirakeltvillingene?

- Foreldrene må ha en historie klart i hodet, og hele tiden holde seg til den. Den er nødt til å være sann, og det bør ikke bare være at datteren ikke kunne bringe frem sine egne barn. Selvfølgelig må de også vente til barna er i den riktige alderen for å ta denne informasjonen. Hvis de gjør det, så tror jeg barna kan takle dette fint.

Personvernpolicy