Politiet med stor-razzia

Lederne for gjengene i Oslo rammes av storstilt politiaksjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det eneste jeg kan gjøre er å bekrefte at vi er aktive i en operasjon, sier informasjonsrådgiver Sølvi Glendrange til ABC Nyheter.

Politiaksjonen ble ledet av gjengprosjektet ved Oslo politidistrikt.

Aksjonen ble satt i gang klokken 11 og ble rettet mot en rekke personer og adresser som kan knyttes til ledersjiktet av den kriminelle B-gjengen.

- Aksjonen dreier seg om økonomisk etterforskning mot en spesiell gruppe. Jeg kan bekrefte at det dreier seg om B-gjengen, sier politiinspektør Iver Stensrud ved seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt til NTB.

I Brasil

Ifølge politiet synes personene over tid å ha hatt tilgang til økonomiske midler som ikke samsvarer med deres oppgitte inntekter. Politiet har innhentet beslutning fra Oslo tingrett for blant annet å sikre verdier for fremtidige inndragningskrav.

- Aksjonen er ledd i et strategivalg hvor vi har satset på økonomisk etterforskning. Formålet er hovedsakelig å sikre og inndra verdier som antas å være utbytte fra kriminell virksomhet, sier politiinspektør Iver Stensrud.

Stensrud opplyser til NTB at politiaksjonen gjennomføres samtidig i Oslo og i Brasil. Norske kriminelle skal ha investert betydelige pengesummer i eiendommer i Natal-provinsen i Brasil.

- Det er riktig at aksjonen går ut over landets grenser. Den har tilknytning til Brasil. Vi har arrestert flere personer både her hjemme og i Brasil, sier Stensrud.

På Furuset i Oslo ble to personer pågrepet i en leilighet som settes i tilknytning til medlemmer i B-gjengen.

Aker Brygge-skytingen

Aksjonen ble satt i gang på bakgrunn av lengre tids etterforskning. Under planleggingen av aksjonen har Oslo politidistrikt samarbeidet med Økokrim, samt fått bistand fra Kripos. Politiet er ikke redd for at gjengmedlemmer skal flykte landet som følge av politiaksjonen.

- Jeg kan ikke utelukke det, men aksjonen er veldig nøye planlagt i lang tid, understreker Stensrud.

Gjengprosjektet skal bekjempe de pakistanske A- og B-gjengene og ble igangsatt etter skytingen på Aker Brygge 20. august i fjor. Av hensyn til den videre etterforskningen kan politiet foreløpig ikke si noe mer om hvilke verdier eller eiendeler som er beslaglagt eller tatt hefte i.

Politiet kommer tilbake med mer informasjon på en pressekonferanse senere onsdag. (©NTB)

Personvernpolicy