Valen skjøt dusjen i tusen knas

Livredd for at fremmede hadde brutt seg inn i leiligheten sin, fyrte TV-kjendisen Kristian Valen (32) av skudd med maskinpistol.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): – Det jeg gjør, er at jeg retter våpenet til side og fyrer av et skudd i veggen for å gi beskjed om at dette ikke er et lekevåpen, sier Kristian Valen til VG.

Hendelsen skjedde natt til søndag i leiligheten hans på St. Hanshaugen i Oslo. Valen hadde vært på byen med venner og hadde avtale om å møte en venninne i leiligheten senere på natten. Han hadde derfor ikke låst døra til leiligheten hvor det er installert et intrikat alarmsystem.

– Ikke gjemsel
Vel hjemme, og beruset, døser han av på soverommet når alarmsystemet registrerer bevegelser inne i leiligheten.

– Jeg ser en skikkelse komme, så jeg roper navnet på venninnen min uten å få svar. Så ringer jeg til politiet og gir beskjed om at det har vært folk i leiligheten. Jeg har vært borti lignende situasjoner før, så jeg ropte navnet hennes og hun vet betydningen av at du må gi beskjed når du er i leiligheten. Vi leker ikke gjemsel, for å si det sånn, sier Valen som på en monitor ser bevegelser både i stua og på gjesterommet.

Etter å ha hentet fram et automatvåpen av typen MP5 fra våpenskapet, så han etter hvert en skikkelse dukke opp tre-fire meter unna.

– Jeg skjøt inn i dusjen. Det lager mye lyd i tillegg. Hele glassveggen knuste, sier Valen som forteller at den fremmede personen da forsvant ut.

Etterforskes
Etter hvert kom politiet på plass, og Valen ble tatt med til avhør og blodprøvetagning på legevakten. Noe senere ble han sluppet fri.

Mandag avga han utfyllende forklaring om det som skjedde. Politiet etterforsker saken, men foreløpig er det ikke tatt ut siktelse mot TV-kjendisen som har 25 skytevåpen i leiligheten sin. Alle våpnene er nå beslaglagt av politiet.

---

Forsidebilde: Scanpix.