Dimmu Borgir med historisk 1. plass

Dimmu Borgir med historisk 1. plass
Dimmu Borgir med historisk 1. plass

Dimmu Borgir gikk rett inn på første plass på VG-listen etter sin første uke i salg med platen «In Sorte Diaboli», og skriver dermed historie også på hjemmebane.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

foto: Scanpix

Dimmu Borgir er det første bandet innen sjangeren black metal som oppnår topplassering på Norges offisielle salgsliste. De nærmeste har vært Dimmu selv og Satyricon, som begge har nådd opp til 2. plass.

Musikkjournalist Stein Østbø i VG sier til FaroJournalen at dette er det mest radikale som har skjedd på listen noensinne:

- På grunn av black metal-sjangerens ekstreme uttrykk vil jeg karakterisere dette som den mest oppsiktsvekkende bragden i VG-listens historie, fastslår han.

Dimmu Borgir har solgt 10.000 eksemplarer av «In Sorte Diaboli» i Norge, og Espen Solheim Røhne hos Indie Distribution sier til bransjebladet:

- Dette er det alle som jobber i denne bransjen håper på; å gi ut gode plater som selger godt, og når man når 1. plass er det helt perfekt.

I USA gikk «In Sorte Diaboli» rett inn på en 43. plass på Billboard-listen i første salgsuke, som er beste plassering noe norsk band har klart siden a-ha. I Tyskland og Østerrike gikk konseptalbumet rett inn på 7. plass på albumlistene, i Finland på 6. plass, i Sverige på 10. plass, mens det i Sveits har en 30. plass, Nederland nr. 37, Frankrike nr. 104 og det i Canada ligger på 73. plass. (©NTB)

Personvernpolicy