Åpen for alle - alltid

Nye protester mot Sarkozy i Frankrike

Artikkelen fortsetter under annonsen

Protestene mot høyreorienterte Nicolas Sarkozys seier i det franske presidentvalget fortsetter. Sarkozy har reist til Malta for en tre dager lang ferie etter valgkampen og legge planer for regjeringsd

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Paris (NTB-AFP-DPA): Mandag kveld og natt til tirsdag ble det meldt om bråk i Bastille-området i Paris, der rundt 500 personer gikk amok, knuste vinduer, vandaliserte telefonkiosker og veltet motorsykler. Opprørspoliti gikk til aksjon og tvang bråkmakerne til å spre seg.

I sørfranske Lyon brukte politiet tåregass for å spre Sarkozy-fiendtlige demonstranter. I byene Caen i vest og Tours sørvest for Paris ble det også protestert mot den påtroppende presidenten, men her gikk protestene fredelig for seg.

Sarkozy og hans familie kom flere timer før de nye gatekampene brøt ut til Malta, der han og hans familie gikk om bord i en båt og dro til havs. Den påtroppende presidenten skal begynne sitt arbeid 17. mai.

Høyrekandidaten Sarkozy beseiret søndag sosialisten Ségolène Royal med 53 mot 47 prosent av stemmene i andre og avgjørende omgang av det franske presidentvalget. Han har tidligere markert seg som en sterk tilhenger av lov og orden. (©NTB)

Forsidefoto: Reuters/Scanpix