Odd-supporterne tror på nedrykk

Odd-supporterne tror på nedrykk
Odd-supporterne tror på nedrykk

Allerede etter fire serierunder har supporterne til Odd Grenland gitt opp, og sier de tror på nedrykk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: Birte Ulveseth, SCANPIX
Odd Grenland er helt avhengig av at den nye spissen Pospech finner veien til nettmaskene. Oddrane tror derimot at klubben ikke vil overleve årets sesong i Tippeliagen.

Odd Grenland har startet sesongen med tre tap og en seier. - Vi trenger 5 bonuspoeng for å nå den magiske 30-poengsgrensa, skriver en av forfatterne til Oddrane.no på hjemmesiden til supporterklubben.

- Nødskrik i fjor - nedrykk i år

De fleste har tippet at Odd Grenland vil få en vanskelig oppgave med å overleve i årets Tippeliga. I fjor klarte Skiens-laget seg med et «nødskrik», etter å ha slått Bryne over to kvalikk-kamper.

Odd Grenlands supportergruppe har flere ulike forfattere som skriver på supporterklubbens hjemmeside, og allerede nå tror noen det vil gå skeis med å klare kontrakten i det gode selskap. Ifølge beregninger supporterklubben har gjort, vil klubben ende opp med 25 poeng, noe som er 5 poeng under den magiske 30-poengsgrensen. 30 poeng skal «normalt» være nok til overleve i Tippeligaen.

Må overraske borte

Forfatteren har tatt for seg alle kampene i årets sesong, og vurdert sannsynligheten for poeng i hver kamp.

De beregningene er dårlig nytt for alle Odd-fans.

Supporteren mener laget er forholdsvis sterke hjemme, og at poengsankingen i Skien nok vil bli det de må stole på.

På bortebane derimot tror Odd-supporteren at Tommy Svindal Larsen og co. kun vil kapre 3 fattige poeng.

Alt er basert på erfaringer fra tidligere sesonger.

Ingen klarer seg med 25 poeng

For ordens skyld kan det legges til at på de fire siste sesongene har ingen lag klart seg med 25 poeng i Tippeligaen. I fjor rykket blant annet Ham-Kam ned med 28 poeng da alle kampene var ferdigspilt.

Les her hvordan Oddrane-medlemmet har beregnet seg frem til hvordan de til slutt vil ende opp med 25 poeng, og dermed forsvinne ut av norsk fotballs øverste divisjon.

Personvernpolicy