Åpen for alle - alltid

Politiet sliter i jakten på voldtektsmann

Politiet sliter i jakten på voldtektsmann
Politiet sliter i jakten på voldtektsmann
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet har ikke kommet noe nærmere gjerningsmannen etter voldtekten ved Akerselva natt til fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto:

Politiet lette natt til fredag etter en mulig gjerningsmann i området rundt «Cuba» på Grünerløkka etter at en 48 år gammel kvinne meldte at hun var blitt voldtatt av en afrikansk utseende mann. Foto: Heiko Junge / SCANPIX

Illustrasjonsfoto forside: Scanpix

Etterforskerne avsluttet søndag avhørene av den 48 år gamle kvinnen som har forklart at hun ble voldtatt ved Akerselva i Oslo natt til fredag, uten å ha kommet noe nærmere en beskrivelse av gjerningsmannen. Langt mindre er politiet nærmere noen konkret mistenkt.

- Kvinnen har forklart at det var en afrikansk mann som snakket norsk. Han hadde hvite øreklokker og en strikkelue på hodet, sier lederen for sedelighetsavsnittet i Oslo politidistrikt, Anne Rynning Aasen, til NTB.

- Vi er ikke i nærheten av å kunne gå ut med etterlysning med fantomtegning, og trenger fortsatt opplysninger og tips fra publikum, sier hun.

Den 48 år gamle kvinnen ble voldtatt og stygt banket opp da hun var på vei hjem fra byen natt til fredag. Hun var i så dårlig forfatning at politiet måtte vente med å avhøre henne.

- Skadene hun har og annen etterforskning stemmer svært godt overens med hennes forklaring om hva som har skjedd, sier Aasen. (©NTB)

Les også:

Jakter på voldtektsmann i Oslo

Skade hindrer voldtatt fra å snakke

Vil offentliggjøre navnet på voldtektsdømte