Jacobsen med ishockeyrekord

Jacobsen med ishockeyrekord
Jacobsen med ishockeyrekord

Tommy Jacobsen er den spilleren med flest landskamper for Norge i ishockey.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: Erlend Aas, SCANPIX
Tommy Jacobsen satte norsk rekord i antall spilte ishockeylandskamper da han entret isen mot Latvia i dag.

Før dagens kamp mot Latvia stod Jim Marthinsen og Tommy Jacobsen med 114 landskamper hver. Etter dagens kamp, som var den siste i årets A-VM for Norges del, troner nå Jacobsen alene på toppen med 115.

Tommy Jacobsen debuterte allerede i 1985 for moderklubben Furuset, bare 15 år gammel. Etter tiden i Oslo-klubben spilte Jacobsen to sesonger i Lillehammer og en sesong for Spektrum Flyers, før han flyttet utenlands.

36-åringen vært proff i 13 år, og har spilt ishockey i blant annet Sverige, Tyskland og Østerrike. I dag spiller Jacobsen for den østerrikske klubben Graz.

Vil hjem

Jacobsen har signalisert at dette blir hans siste sesong som proff utenfor landets grenser. Nå spekuleres det i om han vil avslutte karrieren i Furuset.

- Jeg har litt lyst å spille i den hjemlige ligaen før jeg henger støvelen opp på knaggen, har han uttalt til NRK tidligere.

Landslagssjef Roy Johansen tror derimot Jacobsen fortsatt er proffspiller neste sesong.

- Det er såpass mange klubber som vil ha Tommy, og som kan kan betale ham penger som norsk hockey ikke kan, så jeg tror nok at han blir lenger ute. Han er såpass bra, og hvis motivasjonen er der, kan Tommy spille flere år ute i Europa, sier Johansen.

Fortsatt A-VM

Etter gårsdagens 3-2 tap mot Ukraina så det mørkt ut for norsk deltagelse i neste års A-VM. Norge måtte slå Latvia, samtidig som Ukraina ikke måtte ta poeng mot allerede nedrykksklare Østerrike. Norge vant til slutt 7-4. Østerrike på sin side, tok seg enkelt av Ukraina med sifrene 8-4.

Dermed er det klart at de norske spillerne skal spille A-VM i Canada neste år.

Personvernpolicy