Klart for franske reformer

Artikkelen fortsetter under annonsen

Frankrikes nyvalgte president Nicolas Sarkozy har fått et klart mandat til å gjennomføre tøffe sosiale og økonomiske reformer, konkluderer fransk presse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Frankrikes nyvalgte president Nicolas Sarkozy har fått et klart mandat til å gjennomføre tøffe reformer, konkluderer fransk presse. Foto: ScanpixFrankrikes nyvalgte president Nicolas Sarkozy har fått et klart mandat til å gjennomføre tøffe reformer, konkluderer fransk presse. Foto: Scanpix

- Med den sterke legitimiteten som hans udiskutable valgseier gir, kan den nye presidenten nå begynne på sin store omdanning av samfunnet, skriver den konservative avisa Le Figaro.

- Nicolas Sarkozy er en legitim president, valgt uten råtne triks eller nøling, skriver avisa Liberation, mens den venstreorienterte, katolske avisa La Croix konkluderer slik:

- Franskmennene har valgt. Budskapet er klart.

Aviser på venstresiden er på sin side ikke like optimistiske. Under overskriften «Sjokket» kaller kommunistavisa L'Humanité Sarkozys valgseier for en katastrofe for arbeidere og unge mennesker.

Sarkozy vil ha et klart brudd med tidligere politikk som han mener er skyld i Frankrikes voksende utenlandsgjeld, høye arbeidsløshet og store misnøye blant særlig innvandrergrupper.

De planlagte reformene inkluderer store skattekutt, en lov som garanterer et minstetilbud under transportstreiker og påbud for arbeidsløse om å si ja til arbeidstilbud. Han vil også gjøre det vanskeligere for innvandrere å få familiegjenforening. (©NTB)