Gül trekker seg som presidentkandidat

Tyrkias eneste presidentkandidat, utenriksminister Abdullah Gül, sier han trekker sitt kandidatur.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyrkias utenriksminister Abdullah Gül sier han trekker sitt kandidatur. Foto: REUTERS/Umit BektasTyrkias utenriksminister Abdullah Gül sier han trekker sitt kandidatur. Foto: REUTERS/Umit Bektas

Ankara (NTB-Reuters-AP): Det møtte ikke opp nok representanter i den tyrkiske nasjonalforsamlingen til å velge ny president søndag, ifølge forsamlingens president.

Første runde i presidentvalget skulle holdes om igjen søndag etter at forrige runde ble annullert av den tyrkiske forfatningsdomstolen. Avstemningen ble annullert ettersom det ikke møtte opp nok representanter til at avstemningen var gyldig.

Det skjedde heller ikke søndag, ifølge nasjonalforsamlingens president, Bulent Arinc. Minst to tredeler av representantene - 367 - må være til stede i forsamlingen for at den kan velge en president.

Eneste kandidat, utenriksminister Abdullah Gül, uttalte før avstemningen at han ville trekke sitt kandidatur dersom det ikke møtte opp nok representanter til at forsamlingen var beslutningsdyktig.

- Dersom vi ikke får 367, trekker jeg meg, sa Gül til pressen før søndagens avstemning i nasjonalforsamlingen.

Gül fikk ikke nok stemmer i den første avstemningen, som senere ble annullert, og var en kontroversiell presidentkandidat. Opposisjonen fryktet at han kommer til å sette landets sekulære styresett på spill.

Personvernpolicy