YouTube betaler deg for videoene dine

Fra og med i dag betaler YouTube sine beste brukere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Teknofil
Denne artikkelen er levert av Teknofil.

Videosiden YouTube har lenge vurdert å betale sine brukere for videoer som blir lastet opp og sett på siden. Allerede i januar sa nettstedet at de ville dele sine annonseinntekter i nær fremtid. Ifølge sin egen blogg begynner de med dette fra og med i dag.

Profesjonalitet og popularitet

Foreløpig er det kun noen utvalgte bidragsytere som er tatt opp som partnere. Ifølge YouTube er disse valgt ut på grunnlag av deres profesjonalitet og popularitet blant andre brukere.

- Fordi de har bygd opp og holdt på en stor publikumsmasse gjennom engasjerende videoer, så har deres bidrag blitt interessant for markedsførere. Dette har gitt dem mulighet til å delta på YouTube som partnere, skriver YouTube på sin blogg.

Kan søke om partnerskap
Brukerne som er valgt ut vil bli behandlet på lik linje som YouTube sine mer profesjonelle partnere og kan selv velge ut hvilke videoer som skal profileres med reklame. YouTube vil foreløpig holde seg til de partnerne de har valgt ut. Om andre brukere allikevel mener de har klart å bygge opp et publikum og skaper kreativt innhold, kan de fylle ut søknad om partnerskap med YouTube.

Håper på fler brukere
YouTube håper dette nye steget skal inspirere deg og andre mennesker til å ta i bruk tjenesten. Det vil nok ikke bli noen norske partnere i umiddelbar fremtid. Du skal nemlig ha rimelig stor popularitet for å ligge i det øverste sjiktet på YouTube. Eneste nordmann som foreløpig har gjort det stort her er Lasse Gjertsen. Hans video Hyperactive fikk en 3. plass i YouTube sin kåring av mest kreative videoer og har blitt sett over to millioner ganger.
---
Denne artikkelen er levert av Teknofil.

Personvernpolicy