'Gift' geit døde

'Gift' geit døde
'Gift' geit døde

I februar ble geita bortgiftet til en sudanesisk mann. Nå er den død.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Geita Rose
Rose skapte overskrifter over hele verden da den ble bortgift til en mann. Nå er den altså død. Vi gjør oppmerksom på at vi ikke har noen grunn til å tro at geita på bildet er giftet bort. Foto: Flickr.

Geita Rose skapte overskrifter over hele verden tidligere i år da det ble kjent at den hadde blitt giftet bort til en mann i Sudan. Mannen måtte gifte seg med geita som straff etter å ha bli tatt på fersken mens han hadde sex med geita.

– Hensikten var å henge ut mannen i all offentlighet, forteller Tom Rhodes til BBC. Rhodes er redaktør i avisen Juba Post, som først skrev om det uvanlige ekteskapet.

Historien om mannen som giftet seg med en geit, spredte seg straks over hele verden og har blitt en av de mest leste historiene som er publisert på nettet.

Ifølge Tom Rhodes fikk Rose avkom like etter bryllupet, men til BBC er Rhodes snar med å legge til at det da selvsagt ikke var snakk om noe menneskelig avkom.

Det er Roses 'enkemann', Cahrles Tombe, som er oppført som eier til avkommet.

Man antar at geita Rose døde etter å ha blitt kvalt av en plastpose hun svelget mens hun spiste søppel og husholdningsavfall i gatene i Juba.

Redaktør Rhodes var med å starte opp avisen Juba Post i 2004. Til BBC uttrykker han stor forbauselse over hvor mange som har lest historien de opprinnelig publiserte som en 'kort, småmorsom anekdote'.

– Wow, hva er det vi har gjort!? Vi har jo skapt et monster, sier han.

Personvernpolicy