Betaler kr 168.282 for 38-årig rekord

Betaler kr 168.282 for 38-årig rekord
Betaler kr 168.282 for 38-årig rekord

Jenta som danker ut Berit Berthelsens norske rekord i lengdehopp blir en god del rikere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

foto: Scanpix
Hopptalentet Oda Utsi Onstad er en av sportssjef Ketil Tømmernes' favoritter til å sette ny norgesrekord.

Rekorden ble satt i 1968, og lyder på 6.56 meter. Det lengste norske hoppet i fjor sto Margrethe Renstrøm fra Tjalve for med 6.32 meter. Oda Utsi Onstad hoppet en centimeter kortere.

- Det er håp om å slå rekorden, men det er også klart at nivået på norsk lengdehopp ikke har vært bra nok, sier sportssjef Ketil Tømmernes i Friidrettsforbundet til ABC Nyheter.

I 1986 ble Norcemfondet opprettet for å belønne en mulig ny rekordtaker, og ved årsskiftet var det 168.282 kroner på kontoen, viser Friidrettsforbundets regnskap.

- Det er klart vi har en del å gå på før vi er på dette nivået, men det er ingenting i veien for at Margrethe eller Oda kan ta et slikt steg etter hvert, kommenterer sportssjefen.

Og om det er langt opp til den 38-årige norgesrekorden , er steget opp til verdenseliten vanvittig. Verdensrekorden stammer fra 1988 og er på 7.52 meter. Så langt i år ligger USAs Akiba McKinney best an med 6.82 meter.

Friidrettsforbundets 2006-regnskap viser for øvrig et solid overskudd på 4,3 millioner kroner og en omsetning på 27 millioner. Forbundet fikk en inntektsvekst på vel to millioner fra 2005, men fikk inn hele ni millioner mer enn det beskjedne 2006-budsjettet.

«Det har vært en økning av inntektene på de fleste poster i regnskapet i forhold til det vedtatte budsjettet, men spesielt for postene automatinntekter og samarbeidsavtaler,» skriver styret i årsberetningen.

Friidrettsforbundet gikk nesten 4,5 millioner i pluss i 2005, og står nå med 13,7 millioner i egenkapital. I fjor gikk det med 9,2 millioner til toppidrett/utvikling.

- I år har vi 8,8 millioner og 34 utøvere er under kontrakt. Av disse har vi fire i elitegruppen: Andreas Thorkildsen, Susanne Wigene, Christina Vukicevic og Ida Marcussen, forteller sportssjef Ketil Tømmernes.

Personvernpolicy