Skade hindrer voldtatt fra å snakke

Mannen som skal ha voldtatt en 48 år gammel kvinne på Grünerløkka natt til fredag er fortsatt på frifot. På grunn av ansiktsskader kan kvinnen ikke avhøres før tidligst lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB-Hilde Nordlund): – Beskrivelsen av gjerningsmannen er foreløpig dårlig. Det dreier seg om en mann av utenlandsk opprinnelse. Han var helt mørk i huden og hadde hvite øreklokker på seg, sier leder for sedelighetsavsnittet i Oslo, Anne Rynning Aasen.

Politiet venter fortsatt på å høre fra en taxisjåfør som skal ha kjørt forbi da overfallet skjedde.

– Hun kan få forklart seg tidligst lørdag. Det er skader i ansiktet som hindret henne å forklare seg fredag, sier vaktleder Jostein Plassen ved krimvakta i Oslo politidistrikt.

Fredag kveld var voldtektsmannen fortsatt på frifot.

Kastet i veggen

Den 48 år gammel kvinnen skal ha blitt voldtatt på Grünerløkka i Oslo rundt klokken 4 natt til fredag da hun var på vei hjem fra byen. Politiet mottok meldingen om overfallet klokken 4.18 etter at kvinnen hadde oppsøkt en kiosk og bedt om hjelp fordi hun var blitt overfalt.

Overfallsmannen skal ha kommet opp bak kvinnen og dratt henne med inn i skogholtet ved Nedre Foss gård i Nordre gate 2. Her skal han ha voldtatt henne.

Brukket kinnben

– Vi kom raskt til stedet og kunne konstatere at hun var forslått og hadde et brukket kinnben, opplyste operasjonsleder Stig Tonsjø i Oslo politidistrikt til NTB i natt.

Mannen skal ha kastet kvinnen inn i en vegg under overfallet.

Ifølge Anne Rynning Aasen er det for tidlig å si om voldtekten har sammenheng med de tre voldtektene og overfallene som skjedde i det samme området 25. februar i år.

I januar og februar fikk politiet melding om elleve overfall og voldtekter i Oslo. (©NTB)

Illustrasjonsfoto på front: Scanpix

Personvernpolicy