Norsk seier i ishockey-VM

Norges sjanser til å overleve blant ishockeyens elite, økte med ferdagens seier over Østerrike. Morten Ask scoret det avgjørende målet.

Norsk seier:
MortenAsk gratuleres av Lars Erik Spets (f.v.), Erik Ryman, Patrick Thoresen og Mats Trygg etter at han satte inn vinnermålet i kampen mellom Østerrike og Norge i ishockey-VM i Moskva fredag. Foto: Erlend Aas / SCANPIX

Målet kom 2.22 ut i forlengningen. Mats Tryggs skudd ble reddet av Reinhard Davis, men Ask satte inn returen.

Dermed har Norge fått den starten Roy Johansen og co. ønsket i nedrykksspillet. De skal også møte Ukraina og Latvia, som Norge har slitt mot tidligere. De to beste lagene i nedrykksspillet beholder plassen i elite-VM.

Flere unødvendige utvisninger kunne felt Norge. Etter en målløs og lite hendelsesrik 1. periode, fikk Norge tre utvisninger i løpet av de første åtte minuttene av 2. periode.

Det åpnet for østerrikerne og Robert Lukas satte inn 1-0, mens Lars Erik Lund satt i «fryseboksen».

Men Norge kvitterte nesten umiddelbart. Norge brøt angrepet til Østerrike og kontret mannsterke mot mål. Med fire spillere mot én, passet Jonas Andersen til Marius Trygg. Skuddet ble reddet, men Andersen scoret på retur. (©NTB)