- Politifolkene fikk særbehandling

Politifolkene i Obiora-saken har fått snillere behandling enn hva vanlige folk ville fått, mener bistandsadvokaten til Eugene Ejike Obioras familie. - Uakseptabelt, mener advokat Abid Q. Raja.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trondheim (NTB): Familien til avdøde Eugene Ejike Obiora bestemte seg fredag for å klage vedtaket om å henlegge saken mot de fire politimennene som var involvert i dødsfallet til Eugene Ejike Obiora inn for Riksadvokaten. Deres bistandsadvokat, Abid Q. Raja, mener det ikke har vært likhet for loven og hevder de fire politifolkene har fått bevismessig særbehandling av Spesialenheten for politisaker.

- Det skal selvsagt ikke være slik; alle saker skal vurderes etter samme bevisregler. Vår oppfatning er at en har oppstilt mildere bevisregler for vurderingen av politimennenes handlinger, sier Raja.

Han kaller henleggelsesvedtaket «en uakseptabel og kritikkverdig aksept av politiets maktbruk».

- Familien fester lit til at Riksadvokaten vil være mer prinsipiell og vil kunne vurdere politimennenes handlinger mer objektivt, etter vanlige bevisregler, og ikke favorisere i en eller annen retning, sier Raja. (©NTB)

Personvernpolicy