Tool til Øya

Tool til Øya
Tool til Øya

Det legendariske bandet Tool kommer til Øyafestivalen i august.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bilde:
Tool på scenen i 2006. Kilde: Wikipedia.

Vokalist Maynard James Keenan på scenen under Coachella Music Festival i California i 2006. Foto: Reuters / Lucas Jackson / Scanpix.Vokalist Maynard James Keenan på scenen under Coachella Music Festival i California i 2006. Foto: Reuters / Lucas Jackson / Scanpix.

Når de entrer scenen i Middelalderparken i Oslo torsdag 9. august er det 14 år siden de sist gjestet Oslo.

De er ikke kjent for å forhaste seg når det gjelder utgivelser, og siden bandet så dagens lys i 1990, har de ikke gitt ut flere enn fire plater. De er kanskje mest kjent for platen Ænima, som ble utgitt i 1996. Denne står som en påle i musikkhistorien.

Bandet er ledende på progressiv metallisk rock, og ord som avantgardisk, mørk, aggressiv,
dynamisk og tung ofte brukt for å beskrive deres musikk. De er et av banda innen den tyngre rocken som er like store favoritter hos publikum som hos kritikerne.

I fjor ga de ut platen «10.000 Days», som vår anmelder Øyvind Andreassen plasserte på sjetteplass over fjorårets beste skiver. Han skrev:

«Hadde denne platen blitt avskallet en del pretensiøst svada, ville den ha tronet på toppen av denne listen. Muligens. I mine øyne fungerer Tool best i sine aggressive utbrudd, der Maynard freser over Adam Jones' karakteristiske riffing og Danny Carey's oppfinnsomme trommespill. Og bevares, det er da en del av dette denne gangen også.»

Øyafestivalen sier at det fortsatt er festivalpass og dagspass å få.

Personvernpolicy