Nordisk mesterskap i orientering:

O-løpere åpnet lovende

Norske orienteringsløpere nærmer seg de beste i verden på sprint. - Vi manglet bare medaljene, sier sportssjef Gøran Andersson.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Audun Weltzien åpnet best av de norske da Nordisk mesterskap i orientering ble åpnet på Bornholm i går. (Foto: SPORTMEDIA)Audun Weltzien åpnet best av de norske da Nordisk mesterskap i orientering ble åpnet på Bornholm i går. (Foto: SPORTMEDIA)

- Dette var et langt steg framover med norsk sprintorientering, og vi har sjeldent løpt så bra som et lag, sier sportssjef Gøran Andersson etter at det åpne nordiske mesterskapet ble innledet med sprint på Bornholm.

Audun H. Weltzien løp som beste norske mannlige utøver inn til en 4. plass da nordisk mesterskap i orientering åpnet i går. Blant jentene ble Marianne Andersen med en 5. plass.

- Vi manglet medalje, men resultatene forteller at vi nærmer oss de beste i verden. Vi hadde fire herreløpere blant de ti beste, sier Andersson.

Etter VM-fiaskoen i Danmark i fjor, er det blitt langt mer fokus på den intense sprintdistansen foran årets sesong. Det gleder sportssjefen ekstra godt.
Det ble løpt mye i gater på Bornholm, men løypa inneholdt flere tekniske partier med krevende kystorientering.

Weltziens gjennombrudd

IL Tyrvings Audun H. Weltzien fikk sitt skikkelige internasjonale gjennombrudd på Bornholm i ettermiddag med en imponerende 4. plass.

- Dette var mitt beste resultat internasjonalt. Løpet var bra, og jeg hadde bare noen sekunders tidstap underveis, sier en glad Audun H. Weltzien.

Han ladet opp til distansen med blant annet å slå langrennsløperen Eldar Rønning i et lokalt orienteringsløp i Nord-Trøndelag søndag.

Weltzien håpet at gårsdagens løp skulle holde til medalje. Han er fortsatt optimistisk og tror den kommer i løpet av mesterskapet.

- Jeg føler meg i bra slag, og skal virkelig prøve å få med meg en medalje hjem, sier han.

Marianne Andersen, Anne Margrethe Hausken og Elise Egseth var henholdsvis 13, 21 og 22 sekunder unna medalje, og trekløveret hadde tempoet inne til en topplassering. Derfor var jentene ikke 100 prosent fornøyd, men følte at de fikk en grei start på mesterskapet.

- Vi er meget optimistisk med tanke på de kommende distansene, legger Gøran Andersson til.

Juniorer imponerte

Sveitsere og svensker har de siste årene dominert sprintdistansen, og det gjorde nasjonene i dag. Matthias Merz fra Sveits vant klassen for menn, og unge Helena Jansson fra Sverige klassen for kvinner. Simone Niggli fra Sveits hoppet over en post, og tapte mange minutter. Den sveitsiske verdenseneren ble nummer 26.

Mens de seniorene ikke fikk med seg medaljer fra dagens sprint, klinket de lovende norske juniorløperne til. Siri Ulvestad vant gull, Olav Lundanes sølv og Kine Hallan Steiwer bronse.

Personvernpolicy