- Solid mistanke mot Rahilas far

Politiet i Oslo tror fortsatt at Azhar Iqbal var innblandet i datteren Rahilas død.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet tror fortsatt at Azhar Iqbal var innblandet i datterens død. (Foto: Scanpix / AP Photo / Anjum Naveed)Politiet tror fortsatt at Azhar Iqbal var innblandet i datterens død. (Foto: Scanpix / AP Photo / Anjum Naveed)

Oslo (NTB): 18. november i fjor gikk Azhar Iqbal ut av tingretten i Mandi Baha-ud-Din i den pakistanske Punjab-provinsen som en fri mann, 17 måneder etter at datteren døde.

Politiet i Oslo, som også har etterforsket saken, slipper den imidlertid ikke. Etterforskerne har avhørt 27 vitner og innhentet og analysert trafikkdata fra Iqbals telefoner. På bakgrunn av dette - og særlig vitneavhørene - mener etterforskerne at det er sannsynlig at Iqbal har hatt noe med datterens dødsfall å gjøre.

- Vi har etterforsket ganske mye. At det er grunnlag for en solid mistanke, er det ingen tvil om, sier politiadvokat Cecilie Schløsser Møller ved Oslo politidistrikt til Aftenposten.no.

Ifølge Aftenposten.no er det imidlertid lite sannsynlig at Azhar Iqbal blir tiltalt for medvirkning til drap i Norge, slik han ble i Pakistan. Politiet tviler på om de har sterke nok bevis til å overtale statsadvokaten til å ta ut en drapstiltale.

Rahila Iqbal (20) fra Holmlia i Oslo ble funnet død i Pakistan 1. juni 2005. (©NTB)

Personvernpolicy