Tusenvis protester mot Olmert

Tusenvis protester mot Olmert
Tusenvis protester mot Olmert

Titusenvis av mennesker strømmer til sentrum av Tel Aviv for å demonstrere mot Israels statsminister Ehud Olmert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tel Aviv (NTB-AP): Ifølge nyhetsbyrået AP så det ut til at mer enn 100.000 mennesker torsdag kveld hadde møtt opp for å kreve Olmerts avgang, men politiet ville ikke gi noe anslag over antallet.

Folkemengden representerte mange ulike grupper i samfunnet, både moderate og ytterfløyer i politikken, sekulære og religiøse grupper, gamle og unge. Den uvanlige samlingen reflekterer den brede motstanden mot statsministeren, som er i hardt vær etter at hans håndtering av Libanon-krigen i fjor sommer ble kraftig kritisert av en granskingskommisjon.

Arrangørene ønsker at det skal være et grasrotarrangement, og derfor skal ingen politikere tale. Det skal derimot foreldre til soldater drept i krigen.

Til tross for kraftig press, blant annet fra utenriksminister og partifelle Tzipi Livni, har Olmert så langt nektet å gå av.


---
Forsidebilde: REUTERS/Gil Cohen Magen.
Artikkelbilde: REUTERS/Yonathan Weitzman.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus