Skallet ned pappa til motspiller

Skallet ned pappa til motspiller
Skallet ned pappa til motspiller

En mann fikk en springskalle da han skulle skille to unge fotballspillere fra å havne i slåsskamp på banen. En av guttene var hans sønn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Illustrasjonsfoto fra Scanpix
En 43 år gammel mann ble skallet ned da han prøve å hjelpe sønnen sin fra å bli tatt av en spiller på motstanderlaget.

Det kokte fullstendig over for en 14 år gammel gutt i fotballkampen mellom Bærumslaget Hauger og Heggedal fra Asker på Rud torsdag i forrige uke.

- Spilleren vår ble irritert for et eller annet og slo til motstanderen med flat hånd, sier treneren til Haugers guttelag til ABC Nyheter om opptakten til det som skulle bli en svært dramatisk affære.

- Jeg prøvde deretter å dra ham av banen, etter at han fikk rødt kort for slaget, men han nektet å høre på meg og løp etter motstanderen i stedet, fortsetter treneren.

Faren til gutten som ble forfulgt løp ut på banen for å forsvare sønnen sin.

Da gav Hauger-spilleren pappaen til Heggedal-spilleren en springskalle.

I følge Hauger-treneren gikk det tilsynelatende bra med mannen som ble skallet ned.

- Han falt ikke overende, men det forsvarer ingenting. Det skulle aldri ha skjedd, sier han.

Tatt hånd om av politiet

Begge lags spillere, trenere og lagledere fikk etter hvert roet ned situasjonen og kampen ble avsluttet uten større dramatikk.

Politiet, som tilfeldigvis var like i nærheten, ble tilkalt da det stod på som verst og tok gutten med seg til stasjonen.

Nå ligger saken til behandling hos Oslo Fotballkrets.

- Jeg kan ikke si noe som helst om saken. Den er til behandling hos oss og noen dom er ennå ikke falt, sier Karlheinz Götz i Oslo Fotballkrets.

Beklager sterkt

Hauger Fotballklubb er veldig lei for det som har skjedd. På hjemmesiden sin har klubben kommet med en sterk beklagelse overfor de fornærmede i saken, den 43 år gamle mannen og hans sønn.

Leiv Stensen, styreleder i klubben, sier klubben vil ta straffen spilleren mottar av krets eller forbund til etterretning.

- Nå får vi se hva som skjer med straffen til spilleren. Jeg vil ikke uttale meg noe om saken før det foreligger, er Stensens korte kommentar.

I ettertid har den 43-årige mannen anmeldt forholdet til politiet. Også barnevernet er koblet inn i saken.

- Det trenger ikke ligge noe dramatikk i at barnevernet er koblet inn i saken. Det er rutine og skjer automatisk dersom saken omhandler personer under en viss alder, sier kilder i Asker og Bærum politikammer til ABC Nyheter.

Personvernpolicy