Ne-Yo:«Because of You» (Def Jam/Universal)

Kvalmt og klissete

Hvis du har forspist deg på konfektkake, men fremdeles klarer tanken på skikkelig klissete, fet sjokolade – ja, da er Ne-Yos nye skive noe for deg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ne-Yo har gjort mirakler for to nordmenn i utlendighet - det var nemlig han som hadde den første Stargateproduserte nummer 1 på Billboard. Jeg synes det er morsomt at Espen Lind spiller gitar på sistelåta «Go On, Girl». På den annen side gjør han det på Beyonces «Irreplaceble» som også er produsert av Stargate. Og de er nesten identiske. Det er litt som om dette skulle vært tilsvaret til Beyonce låta. Og når man ikke klarer å fornye seg mer enn det i løpet av det året, som etter sigende skal være det viktigste for norsk musikkbransje i utlandet siden A-ha, da er det kanskje ikke så rart at de har gått fra å produsere hele forrige skive, til bare to låter på denne.

Riktignok er tittelsporet «Because of You» Stargateprodusert og en hit. Eller kanskje heller en døgnflue? Men det er fortsatt ikke i nærheten av den nydelige singelen «So Sick» som gjorde Ne-Yo og Stargate til stjerner i USA. Uansett burde Stargate bytte keyboard eller kjøpe seg ny rytmemaskin snart. Dette blir flaut, og det skal liksom være typisk norsk å være god, ikke å gjenta seg selv.

Men duetten «Leaving Tonight» med «Dreamsgirls»-stjernen Jennifer Hudson er fin - til tross for at det flere steder i låta høres ut som om godeste Ne-Yo er kastrert. Jeg trodde ikke han hadde et så sterkt forhold til Babyface og Usher.

De beste låtene på skiva er den utrolig Prince-inspirerte «Sex With My Ex» - mørk, forvrengt og det nærmeste man kommer rå på hele skiva. Ellers er «Crazy» med Jay Z helt kul, men det er liksom ingenting som er revolusjonerende her. Jay Z trenger ikke levere noe ekstra lenger, han er på toppen. Dette er likevel «bare» en kontemporær hiphop/r&b låt som kommer til å ligge glemt i en skuff før sommeren er omme.

Låta «Angel» får meg til å ringe legevennen min gråtende og be på mine knær om Afipran.

Fra Felleskatalogen for legemidler:

Afipran - Indikasjoner: Dyspepsi og andre gastrointestinale forstyrrelser med tendens til ventrikkelretensjon. Postoperativ tarmatoni. Røntgenundersøkelser av ventrikkel og tarm. Kvalme og brekninger. Som tilleggsmedikasjon ved migrene for å redusere gastrointestinale symptomer. Forsøksvis ved gastroøsofageal refluks.

Denne skiva er klissete og kvalmende, og med mindre du har Afipran tilgjengelig anbefales den ikke. Har du det er du immun - og da er det en helt grei, men døll pop/r&b skive.

Karakter: 3 av 10

Personvernpolicy