Mistet buksen - krever 392,3 millioner

Mistet buksen - krever 392,3 millioner
Mistet buksen - krever 392,3 millioner

En dommer i Washington saksøker tre sørkoreanske innvandrere for en ublu sum etter at buksen hans forsvant på renseriet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Begge foto: Scanpix
Vanvittige 67 millioner dollar er kravet for den bortkomne buksen. Som skal ha blitt funnet igjen etter en uke.

Det hele startet med en renseri-regning på drøyt 60 kroner. Nå krever dommer Roy Pearson 67 millioner dollar (vel 392,3 millioner kroner) for å legge buksemangelen bak seg.

- Folk i USA er nå redd for hverandre. Dette er årsaken til at lærerne ikke tør å legge armen rundt et gråtende barn, og som får legene til å bestille unødvendige tester av pasientene, sier jusekspert Philip Howard til ABC News.

Og legger til:

- Folk tror ikke på at rettferdigheten vinner frem, og dette endrer kulturen vår.

For det drøye buksesøksmålet er reelt, og den sivile saken skal for retten i juni. Kranglefanten med den manglende buksen har innkalt ikke mindre enn 63 vitner. Erstatningssummen utgjør 84.115 nye bukser til verdien Pearson mener benklærne hans hadde (800 dollar).

- Jeg trodde ikke saken ville komme så langt. Jeg vil ikke bo her mer. Det har vært så vanskelig, og nå vil jeg reise tilbake til Sør-Korea, sier den gråtende renseri-eieren, Soo Chung.

Sammen med ektemannen og sønnen eier hun tre renserier i USAs hovedstad. Problemene startet i 2002 da dommer Roy Pearsons bukse forsvant. Pearson fikk 150 dollar i erstatning, men tre år senere gjentok historien seg med en av dommerens dressbukser.

Først krevde den misfornøyde kunden en ny dress til 1150 dollar i erstatning. Noen advokater senere tilbød familien Chung ham 3000 dollar i kompensasjon for benklærne. Men da var svaret nei.

Roy Pearson, som ikke vil kommentere søksmålet, fikk deretter tilbud om henholdsvis 4600 og 12.000 dollar i kompensasjon. Men sa nei.

Isteden fant dommeren frem de lokale forbrukerlovene, og krever 1500 dollar per lovbrudd. Per dag. Årsaken er to skilt i renseriet som lovde levering samme dag og garanterte at kunden skulle bli fornøyd. Dessuten saksøker han hvert av de tre familiemedlemmene, og krever en halv million dollar for psykiske påkjennelser og 542.500 dollar i saksomkostninger. Til tross for at dommer Pearson representerer seg selv i denne saken.

For å toppe galskapen vil den bukseløse ha 15.000 dollar til å dekke leiebil-utgifter. Nå må han nemlig reise litt for å finne et passende renseri, melder ABC News.

Og ikke nok med det: Buksen til Roy Pearson skal ha kommet til rette en uke etter forsvinningsnummeret. De sørkoreanske renseri-eierne, som har brukt tusenvis av dollar på advokathjelp så langt, hevder å ha kvitteringen som beviser at buksen faktisk er Pearsons.

Selv nekter dommeren nemlig for at buksen tilhører ham.

Personvernpolicy