16-åring skjøt 13-åring i Moss

En 16-åring erkjente onsdag kveld at han tidligere på dagen skjøt mot en 13 år gammel gutt fra Moss i Østfold med luftgevær.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

13-åringen ble brakt til sykehus med skader i øyet.

Sykehus i Fredrikstad bekrefter overfor NTB at det er funnet et fremmedlegeme i høyre øye, trolig prosjektil fra et luftgevær. Skadeomfanget er uklart, og sykehuset avventer resultat av videre undersøkelser.

Politiet ble varslet klokken 13.42 onsdag ettermiddag. Episoden fant sted i et skogsområde ved Grindvold skole i Moss.

- Vi har pågrepet en 16 år gammel gutt i nabolaget, og har beslaglagt et luftgevær. 16-åringen har i avhør erkjent å ha skutt mot 13-åringen og er nå siktet for legemsbeskadigelse, sier jourhavende Vidar Wiik i Østfold politidistrikt til NTB.

Det var flere vitner til episoden, og skuddet skal ha blitt avfyrt et stykke unna fornærmede.

- Det gjenstår fremdeles mye etterforskning før vi har oversikt over motiv og hendelsesforløpet i saken. Vi skal blant annet snakke med flere vitner, sier Wiik, som heller ikke kan kommentere hvorvidt de to tenåringene kjente hverandre. (©NTB)

Personvernpolicy