Åpen for alle - alltid

Nybakt far klar for VM

Nybakt far klar for VM
Nybakt far klar for VM
Artikkelen fortsetter under annonsen

Modos storscorer Per-Åge Skrøder er klar for ishockey-VM og nedrykksspillet med Norge. Tirsdag ble han far til en datter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Arkivfoto: Scanpix
Toppscorer Per-Åge Skrøder (midten) skal hjelpe Norge til å unngå nedrykk i A-VM.

Onsdagens tap for Tyskland til tross, landslagssjef Roy Johansen fikk i hvert fall en ting å glede seg over før nedrykkskampene: Per-Åge Skrøder rekker å bli med Norge i den første kampen mot Østerrike fredag.

- Det er hyggelig at han har fått en datter, og hyggelig at han når å være med oss fra torsdag. Han kan bidra med energi etter en god sesong i svensk ishockey. Han blir en klar forsterkning, sa Roy Johansen til Aftenposten.no.

Norge får nå tre tøffe kamper i ishockey-VM for å unngå nedrykk. I kampen mot Tyskland onsdag manglet det meste hos det norske laget.

Norges ishockeykrigere slet fryktelig, og tøffhet og tempo fra de to første gruppespillkampene mot Slovakia og Canada var som blåst for solen. Det endte med et 3-5-tap.

Dermed er nedrykkspill et faktum, hvor neste store oppgave er å komme blant de to beste av fire lag. Norge skal ut mot Østerrike (4/5), Ukraina (6/5) og Latvia (7/5).

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen


Førsteperioden onsdag var direkte dårlig og et lite mareritt for trener Roy Johansen. Ingenting stemte for de norske spillerne i noen av spillets faser. De tapte nesten samtlige dueller, kom på etterskudd og pådro seg altfor mange unødvendige utvisninger.

Tyskerne, som ikke hadde scoret et eneste mål i overtallsspill tidligere i VM, gjorde det to ganger på fire forsøk mot Norge i åpningsperioden.

I midtperioden slo de norske iskrigerne tilbake. De gikk fra 0-2 til 3-2 på litt under to minutter. Mats Trygg, Morten Ask og Lars Erik Spets sto for snuoperasjonen.
Den norske ledelsen varte bare i 45 sekunder før tyskerne fikk summet seg. De fikk en heldig utligning til 3-3 før de igjen scoret i et norsk undertall.

Dårlig norsk backspill på offensiv blålinje gjorde at tyskerne fikk kontre inn 5-3, og Johansens gutter var like langt.

- Vi kom litt skjevt ut, men spilte fantastisk bra da vi klarte å snu kampen i 2. periode. Hadde vi bare klart å holde på den ledelsen litt lenger slik at vi hadde fått kampen inn på våre premisser, tror jeg at det kunne gått vår vei, sa assistenttrener Sjur Robert Nilsen til NTB.

Det ble i stedet en tung sisteperiode hvor tyskerne bare kunne kontrollere. Norge må til nedrykksspillet og legge to av tre motstandere bak seg for å overleve i elite-VM.

- Det blir tre finaler for oss. Vi får bare telle opp mandag og se hvor vi står, sa Nilsen. (©NTB)