Politiet anmelder blogg i Obiora-saken

Politiet anmelder blogg i Obiora-saken
Politiet anmelder blogg i Obiora-saken
Artikkelen fortsetter under annonsen

En internettblogg er anmeldt for ærekrenkelse av en politimann i Sør-Trøndelag. Politimannen blir identifisert i forbindelse med omtale av Obiora-saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Begge foto: Scanpix
Det ble arrangert fakkeltog og minnestund da Eugene Eijke Obiora (48) døde etter at han ble pågrepet av politiet utenfor et sosialkontor i Trondheim 7. september i fjor.

Det er Sør-Trøndelag politidistrikt som onsdag anmelder bloggen.

- I bloggen fremsettes det sterkt belastende beskyldninger mot en bestemt politimann som vi mener er ærekrenkende. Belastningene forsterkes ytterligere ved at bloggen også blir omtalt i media og dermed blir kjent for allmennheten, sier politimester Per M. Marum i en pressemelding onsdag.

Politimannen blir navngitt og identifisert med bilde gjentatte ganger i bloggen. I flere av innleggene får han videre skylden for at nigerianske Eugene Eijke Obiora (48) døde etter at han ble pågrepet av politiet utenfor et sosialkontor i Trondheim 7. september i fjor.

Saken er fortsatt under etterforskning i Spesialenheten for politisaker, og ingen av de fire polititjenestemennene er siktet i saken. Anmeldelsen oversendes Statsadvokaten i Trøndelag onsdag. (©NTB)