Gisseltiltalt: – Narkosvindel utløste skytedrama

Gisseltiltalt: – Narkosvindel utløste skytedrama
Gisseltiltalt: – Narkosvindel utløste skytedrama

– A-gjengen svindlet en nederlandsk narkoliga for et stort parti hasj og utløste skytedramaet på Aker Brygge 20. august i fjor som hevnaksjon, fortalte gisseltiltalte Arshad Mahmood i retten onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: Scanpix
Det var 20. august i fjor at to menn ble skutt på Aker Brygge. Foto: Heiko Junge / SCANPIX

Eidsvoll (NTB): Skytingen på Aker Brygge i fjor sommer var startskuddet for Oslo-politiets storstilte aksjon for å stanse gjengkriminaliteten i hovedstaden.

To menn fikk skader da flere enn 15 skudd ble avfyrt i folkevrimmelen i denne del av Oslo sentrum en søndagskveld i august. Bakgrunnen for skytingen var at A-gjengen ifølge Mahmood hadde svindlet et stort nederlandsk nettverk for 100 kilo hasj.

En mekler hadde gjort et forsøk på å få A-gjengen til å betale deler av pengene. Da skal marokkanerne fra Nederland ha bestemt seg for å presse det pakistanske miljøet for å få pengene.

– De hadde snakket med B-gjengen og betalt dem 1 million kroner for at de skulle advare og si ifra at de mente alvor. Beskjeden fra Nederland var at mange skulle plages slik at det ble lagt press på hele miljøet for at pengene skulle betales, forklarte Mahmood i retten.

Det skal også ha vært bakgrunnen for å presse Mahmood. Hans tilknytning til Young Guns innebar at han hadde kontakter i A-gjengen.

Den 38 år gamle mannen er i Øvre Romerike tingrett tiltalt for å ha tatt tre menn med tilknytning til det nederlandske nettverket til fange, og for å ha mishandlet dem i huset sitt på Ullensaker september i fjor.

Ifølge politiet tok Mahmood mennene til fange for å presse penger av dem.

Selv hevder han at de ble tatt til fange for å stanse nederlendernes utpressing. (©NTB)

Personvernpolicy