Idretten vokser

Idretten vokser
Idretten vokser

Antall registrerte medlemskap i Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité (NIF) økte til mer enn 2.070.000 i 2006.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: Gorm Kallestad, SCANPIX
Det er en jevn økning i antall medlemmer tilsluttet Norges Idrettsforbund.

Det er en oppgang på mer enn 64.000 medlemskap fra 2005. For andre året på rad opplever NIF at antall registrerte medlemskap overskrider 2 millioner.

Generalsekretær Inge Andersen i NIF gleder seg over utviklingen.

- Dette er en meget positiv utvikling, som viser at det nedlegges en uvurderlig innsats i idrettslagene over hele Norge. Norsk idrett har mye å takke samtlige ledere, trenere og frivillige for. Resultatet av deres arbeid og entusiasme for å legge til rette for idrettsaktivitet ser vi tydelig i denne økningen i antall medlemskap, sier Andersen i en pressemelding.

NIF er Norges største frivillige organisasjon, og landets desidert største folkebevegelse.

- Idretten engasjerer og skaper gode, sunne og trygge oppvekstmiljøer for barn og unge over hele landet. Idrettslagene er en grunnstein i ethvert by- og lokalmiljø, og fremmer verdier som fellesskap og glede. Medlemstallene viser at idretten befester sin posisjon som en særdeles viktig samfunnsaktør, sier Andersen.

(©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus