Jan Egeland blir ny Nupi-sjef

Tidligere visegeneralsekretær for nødhjelp og humanitære spørsmål i FN, Jan Egeland blir ny direktør ved Norsk utenrikspolitisk institutt (NUPI).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: REUTERS/Bob StrongFoto: REUTERS/Bob Strong

- Jeg er svært tilfreds med at vi kan ønske Jan Egeland velkommen som ny NUPI- direktør. Egelands usedvanlig brede erfaring omfatter forskning, ledelse, utenrikspolitikk og internasjonal virksomhet. Dette gjør ham til en særdeles godt egnet og spennende leder for instituttet, skriver NUPIs styreleder Kjetil M. Stuland i en pressemelding.

Jan Egeland tiltrer stillingen 1. september i år, og får da ansvaret for den daglige ledelse og utvikling av NUPIs virksomhet.

Forsknings- og utredningsinstituttet NUPI er et statlig forvaltningsorgan med særskilte fullmakter underlagt Kunnskapsdepartementet.

Egeland ble i mars utnevnt til spesialrådgiver for FNs generalsekretær Ban Ki-moon. Tidligere har han også vært nødhjelpskoordinator i samme organisasjon, samt generalsekretær i Norges Røde Kors.

I sin jobb som FNs nødhjelpskoordinator ble Jan Egeland kalt hele verdens samvittighet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus