-26-åringen knytter seg til drapene

-26-åringen knytter seg til drapene
-26-åringen knytter seg til drapene

Dobbeltdrapssiktede Bahadir Mirzaolimov (26) knytter seg til drapene i Overhalla, men har ikke formelt erkjent straffskyld. 26-åringen er også siktet for overgrep mot et av barna i ekskonas bolig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Namsos (NTB): Usbekeren er siktet for forsettlig drap og skal avhøres av politiet onsdag.

- Jeg har forstått det slik at han overfor politiet knytter seg til handlingen, sier advokat Arve Opdahl til Adresseavisen.

Opdahl, som ble oppnevnt som forsvarer for 26-åringen tirsdag kveld, understreker at han bare har denne opplysningen via politiet, og at hans klient ikke formelt har erkjent straffskyld.

Timer mellom drapene
Politiet tror at Bahadir Mirzaolimov drepte sin ekskone Anne Grete Vollum (35) og den sju år gamle Cicilie Watnan Lian en eller annen gang mellom klokka 23 natt til mandag og klokka 7 mandag morgen.

Anne Grete Vollums ti år gamle datter, som var den som indirekte varslet om drapene, ble spart. Hun ringte til farens samboer en gang mellom klokken 8.30 og 8.45 mandag.

– Til en voksenperson forklarte tiåringen at hun var innelåst i boligen på Skogmo, og at hun trodde at de to andre i huset var kidnappet, sier lensmann Erling Lundstadsveen i Overhalla til Namdalsavisa.

To betjenter fra lensmannskontoret i Overhalla reiste ut og tok seg inn i boligen.


- Vi tok oss inn og møtte tiåringen på kjøkkenet. Hun hadde delvis kommet seg løs etter ha å ha vært bundet til en stol i stua. I tillegg hadde hun vært kneblet, sier Lundstadsveen.

Etter å ha fått tiåringen ut av huset, gjennomsøkte betjentene boligen og fant 35-åringen og sjuåringen drept.

Siktet for overgrep
I tillegg til forsettlig drap, går den foreløpige siktelsen mot 26-åringen ut på at han skal ha forgrepet seg seksuelt mot en av de to mindreårige jentene som oppholdt seg i boligen på Skogmo.

Lundstadsveen ønsker ikke å si hvem av de to mindreårige Mirzaolimov skal ha krenket og forgrepet seg på.

– Det er en meget alvorlig sak vi står overfor. Vi mener vi har tatt gjerningsmannen og er midt oppe i tragedien lettet over at han er pågrepet, sier han til Namdalsavisa.

Lederen for drapsetterforskningen ønsker ikke å si noe om motiv eller bakgrunn for ugjerningen. Mannen fra Usbekistan giftet seg med den drepte Anne Grete Vollum i november i fjor. I mars i år ble de separert. (©NTB)

Personvernpolicy