Liverpool til finalen

Nytt finaleeventyr for Riise etter straffedrama.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Foto: Scanpix / REUTERS/Dylan Martinez)(Foto: Scanpix / REUTERS/Dylan Martinez)

Dick Kuyt, som misset på en kjempesjanse i det 119 minutt, sendte Liverpool til himmels etter at Robben og Geremi hadde bommet for Chelsea fra straffemerket. Men det var keeper Reinas tigersprang på Robbens gode straffe som avgjorde en kamp Liverpool fortjente å vinne på bakgunn av sjanser, arbeidsmoral og taktisk klokskap.

Kampens eneste mål i ordinær spilletid, kom i det 22 minutt som resultat av et smart Liverpool frispark. Gerrard, som var blitt felt av Joe Cole, spilte ballen på tvers til danske Agger som klinket ballen i mål forbi et forfjamset Chelsea-forsvar som ventet på at Gerrard skulle slå ballen i retning hodesterke Crouch på bakerste stolpe.

I en sjansefattig første omgang misbrukte Drogba en god mulighet til å redusere da han i det 33 minutt skjøt rett på Reina etter å ha blitt spilt gjennom av Mikel, og to minutter senere stoppet Riise effektivt Mikels forsøk på å tråkle seg gjennom Liverpool- forsvaret.

I starten av andre omgang gikk Liverpool hardt ut for å sikre seg den viktige 2-0 scoringen som ville sende laget til finalen. I det 56 minutt rundlurte Pennant to Chelsea-forsvarere før han sendte en presis pasning på pannebrasken til Crouch som kun ble stoppet av en mesterlig beinparade fra Cech. To minutter senere headet Kuyt i tverrliggeren bak en sjanseløs Cech etter et nydelig innlegg fra Riise. Nærmere kom ingen av lagene, selv om enkelte Liverpool-tilhengere vil hevde at Liverpool i første ekstraomgang ble snytt for en scoring da Kuyt ble avblåst for offside etter å ha satt ballen i mål. Cirka tretti minutter senere sendte den samme mannen Liverpool til finalen foran 42 500 elleville Liverpool-supportere på Anfield Road.

John Arne Riise, som spilte en meget god kamp for Liverpool, uttalte følgende til TV3 etter kampen:

- Vi gjorde alt riktig og jobba som løver. Sjefen er kanskje den beste taktikeren i verden. Gleden er ubeskrivelig. Jeg og alle som tok straffe hadde krampe, men Reina beviser i dag hvor god han er. Og jeg driter i hvem vi møter i Aten. Det viktigste er at vi er i finalen.

Personvernpolicy