Gir Ap skylden for helsekøene

Siv Jensen refset AP for helsekøene, mens Kristin Halvorsen snakket om miljø og kampen mot sosial dumping under årets 1. mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp-leder Siv Jensen hadde mange tilhørere da hun holdt 1.mai-tale på Bragernes Torg i Drammen. (Foto: Terje Bendiksby/ SCANPIX)Frp-leder Siv Jensen hadde mange tilhørere da hun holdt 1.mai-tale på Bragernes Torg i Drammen. (Foto: Terje Bendiksby/ SCANPIX)

Frp-leder Siv Jensen brukte sin 1. mai-tale i Drammen tirsdag til å kritisere Ap for ikke å ha gjort nok for å fjerne helsekøene.

- Nå må Arbeiderpartiet selv ta ansvar for den feilmedisineringen de har gitt det norske samfunnet på en rekke områder hvor vi altså har blitt sultefôret, sa Siv Jensen i sin tale på Bragernes Torg i Drammen tirsdag ettermiddag, ifølge NTB.

- Det kan ikke være god sosialdemokratisk politikk med lange helsekøer. Det kan ikke være god sosialdemokratisk politikk med en uverdig eldreomsorg, fortsatte Frp-lederen.

- Veistandard på linje med Øst-Europa

Siv Jensen langet også ut mot Aps innsats for å bedre veistandarden i Norge.

- Jeg nekter å være med på at det er god sosialdemokratisk politikk med dårlige veier. Vi har altså en veistandard på linje med Øst-Europa, nå er de faktisk forbi Norge, sa Jensen.

Kritiserte byråkratiet

Rune Gerhardsen (AP) kritiserte byråkratiet i Oslo under sin tale på Youngstorget.

Gerhardsen kalte måten hovedstaden styres på i dag for et byråkratisk makkverk, ifølge NTB.

– De enkelte etatene sitter og sender faktura til hverandre, men det er ingen som tar ansvar når noe må gjøres, var budskapet til byrådslederkandidaten.

– Ansvaret smelter bort. Oslo styres som et konsern, ikke som en kommune. Vi vil være borgere, ikke kunder, sa Gerhardsen.

Han tok også et oppgjør med eldreomsorgen, og krevde at det opprettes flere sykehjemsplasser.

Finansminister og SV-leder Kristin Halvorsen holdt 1.mai-talen i Bergen. (Foto: Marit Hommedal / SCANPIX)Finansminister og SV-leder Kristin Halvorsen holdt 1.mai-talen i Bergen. (Foto: Marit Hommedal / SCANPIX)

Målet til Gerhardsen er et nytt byråd i Oslo.

Flere tusen hadde møtt opp i finværet. En av dem var Magnus Marsdal, forfatteren av den mye omtalte boka «Frp-koden». I findress og knallrødt slips sto han på hjørnet av Youngstorget og solgte boka si på 1. mai-tilbud, ifølge NTB.

Miljø og kampen mot sosial dumping

Også i Bergen var det strålende sol og mange fremmøtte da Finansminister Kristin Halvorsen holdt tale på Torgallmenningen.

Hun fokuserte på miljø og kamp mot sosial dumping.

- Vi skal utvikle teknologi for fullskala renseannleg på Mongstad, som blir så billig at den også kan brukes andre steder, sa statsråden ifølge Bergens Tidende.

– Mange tror at det er olje og gass som har gjort oss rike. Det er feil, det er arbeidskraft som skaper Norge, og som er den viktigste verdien vi har, sa Halvorsen, som lover å kjempe mot sosial dumping.

- Norge skal aldri konkurrere med Kina og India om å betale arbeidskraft dårligst mulig, var SV-lederens budskap.

Flåthen krever likestilling

LO-leder Roar Flåthen ba i sin 1. mai-tale på Årdalstangen i Sogn og Fjordane kommunene om å få flere kvinner inn i kommunestyrer og innføre gratis SFO-timer og sikre full barnehagedekning. (Foto: Jan Egil Fimreite , Sogn Avis / SCANPIX)LO-leder Roar Flåthen ba i sin 1. mai-tale på Årdalstangen i Sogn og Fjordane kommunene om å få flere kvinner inn i kommunestyrer og innføre gratis SFO-timer og sikre full barnehagedekning. (Foto: Jan Egil Fimreite , Sogn Avis / SCANPIX)

LO-leder Roar Flåthen holdt 1. mai tale på Årdalstangen i Sogn og Fjordane. Han ba kommunene bidra til økt likestilling og var krystallklar på at AFP-ordningen må videreføres, ifølge NTB.

Flåthen oppfordret til å få flere kvinner inn i kommunestyrer og kommunale maktposisjoner. Han ville også innføre gratis SFO-timer og sikre full barnehagedekning.

Flåthen gjorde det klart at AFP er en kampsak for LO.

- Ordningen står særdeles sterkt hos våre medlemmer. Det er vi som må være den fremste forsvarsmuren for å slå ring rundt AFP-ordningen, sa Flåthen.

Kilder: NTB, Bergens Tidende.

Personvernpolicy