Tyrkia: Nesten 600 pågrepet under demonstrasjon

Tyrkia: Nesten 600 pågrepet under demonstrasjon
Tyrkia: Nesten 600 pågrepet under demonstrasjon

Tyrkisk politi pågrep nesten 600 demonstranter og brukte tåregass, batonger og vannkanoner mot dem som tirsdag prøvde å ta seg inn på Taksim-plassen i Istanbul for å markere opptøyene 1. mai 1977.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: REUTERS/Fatih Saribas/ SCANPIX
Tyrkisk politi brukte tåregass, batonger og vannkanoner mot dem som tirsdag prøvde å ta seg inn på Taksim-plassen i Istanbul for å markere opptøyene 1. mai 1977.

Istanbul (NTB-AP): Myndighetene hadde på forhånd erklært det ulovlig å demonstrere i Taksim. De tillot imidlertid en håndfull fagforeningsledere å legge ned blomsterkranser på stedet, der ukjente gjerningsmenn skjøt mot flere tusen demonstranter som feiret arbeidernes dag i 1977.

34 personer ble drept i hendelsene, de fleste av dem trampet i hjel i panikken som oppsto.

Politiet brukte tirsdag tåregass for å hindre flere hundre demonstranter å ta seg inn på plassen. Om lag 580 personer ble pågrepet, sier guvernøren i Istanbul, Muammer Guler. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus