Minst fem omkom da blokk raste i Spania

Minst fem personer mistet livet da en fem etasjers boligblokk ble rammet av en eksplosjon og raste sammen i den nordspanske byen Palencia tirsdag, ifølge spansk redningstjeneste.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst tre personer mistet livet da en fem etasjers boligblokk raste sammen i den nordspanske byen Palencia tirsdag. (Foto: REUTERS/ Felix Ordonez /SCANPIX)Minst tre personer mistet livet da en fem etasjers boligblokk raste sammen i den nordspanske byen Palencia tirsdag. (Foto: REUTERS/ Felix Ordonez /SCANPIX)

Madrid (NTB-Reuters): Bygningen kollapset etter å ha blitt rammet av en svært kraftig eksplosjon, som antas å ha blitt forårsaket av en gasslekkasje. Minst 20 personer kom til skade, sier en talsperson for redningstjenesten i Palencia, og ordføreren i byen sier han frykter at flere ligger fastklemt i ruinene av bygningen.

Redningsarbeidet ble utsatt en lang stund etter at det var fare for at bygningen ved siden av også ville rase sammen. En av de omkomne ble funnet her. En kraftig brann inne i ruinene gjorde også redningsarbeidet vanskelig.

Spanske myndigheter uttalte tirsdag formiddag at de ikke har oversikt over hvor mange personer som befant seg inne i bygningen da den kollapset.

Eksplosjonen var så kraftig at hus i en radius av 200 meter ble ødelagt. En av beboerne som klarte å redde seg ut før bygningen kollapset forteller til spansk radio at hele huset ristet.

- Det var som et jordskjelv. Vinduer og dører ble blåst ut. Like etter at vi hadde klart å komme oss ut på gaten, så raste huset sammen.(©NTB)

Personvernpolicy