Sorg og lettelse i Overhalla

Sorg og lettelse i Overhalla
Sorg og lettelse i Overhalla

Folk i Overhalla i Nord-Trøndelag ga uttrykk for sorg og lettelse tirsdag formiddag etter at den antatte drapsmannen var pågrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto:
Gorm Kallestad / SCANPIX

Overhalla (NTB-Skjalg Fremo): Bygda sørger fordi at en sju år gammel jente og en gravid kvinne med nesten fullbårne tvillinger er blitt drept. Folk føler lettelse fordi de ikke lenger frykter flere voldshandlinger fra en drapsmann på frifot.

– Vi føler en veldig lettelse for at han er tatt, sier rådgiver Bente Eidesmo i Overhalla kommune til NTB. Hun er rådgiver for helse, og leder den krisegruppa som kommunen opprettet straks drapene ble kjent mandag morgen. Krisegruppa har støttet pårørende og andre bygdefolk med samtaler og helsetjenester både mandag og tirsdag.

Tre familier i Overhalla er særlig sterkt rammet av tragedien. Rundt disse er det mange slektninger og naboer som også har hatt behov for støtte fra krisegruppa.

– Ufattelig

Bente Eidsmo forteller at mange foreldre har oppsøkt krisegruppa sammen med barna sine. Reaksjonene i bygda beskriver hun slik:

– Det er uvirkelig det som har skjedd. Det er et skrekkscenario for ei lita bygd. Det er ufattelig. Det blir en sjokkopplevelse vi nesten ikke kan fatte. Folk er veldig sterkt berørt.

Bente Eidsmo sier at krisegruppa vil opprettholde tilbudet til pårørende og andre også i dagene framover. Krisegruppa består av lege, prest, psykiatrisk sykepleier, barnevernspedagog, lærer og to helsesøstre.

– Har vært redde

– Voksne har vært redde, og barn har vært redde. Nå letter trykket på den redselen, sa assisterende rektor Louise Weider ved Overhalla barne- og ungdomsskole til NTB tirsdag formiddag. Da var hun nettopp blitt informert om at den antatte drapsmannen var pågrepet.

Overhalla barne- og ungdomsskole har cirka 300 elever fra seks år og oppover, deriblant – på fjerde årstrinn – den ti år gamle jenta som ble kneblet av drapsmannen, men som etter alt å dømme slapp fra tragedien uten fysiske skader. Den drepte sjuåringen gikk på første årstrinn.

– Må se framover

Ordfører Jostein Hildrum i Overhalla gir også uttrykk for lettelse etter at den antatte drapsmannen er tatt.

– Selvfølgelig er vi fortsatt preget av det som har skjedd. Men nå må vi prøve å se framover. De pårørende må hjelpes, og vi må hjelpe hverandre, sier Jostein Hildrum til NTB.

Han oppfordret bygdefolket til å samles i Ranem kirke, der sogneprest Anders Hammer holdt åpen dør i noen timer tirsdag kveld.

Pågrepet i Trondheim

Den antatte gjerningsmannen, asylsøkeren Bahadir Mirzaolimov fra Usbekistan, ble pågrepet på E6 et par kilometer sør for Trondheim sentrum ved 8.30-tiden tirsdag morgen.

Politimester Trond Prytz i Nord-Trøndelag politidistrikt orienterte om pågripelsen på en pressekonferanse på politihuset i Namsos tirsdag formiddag.

Den 26 år gamle mannen ble sett av en politipatrulje mens han gikk langs veien med en ryggsekk på ryggen. Pågripelsen skjedde uten dramatikk.

– Han skjønte hvorfor han ble tatt, sa Prytz.

Tirsdag formiddag var mannen ennå ikke avhørt, og det var ikke tatt standpunkt til hva som blir den formelle siktelsen.

Opplysningene politiet har fått om mannens reiserute, tyder på at han tok buss fra Overhalla til Namsos mandag morgen, og videre fra Namsos til Trondheim i løpet av mandag. Han har trolig overnattet i en bil i Trondheim, opplyste politimesteren.

Fakta om dobbeltdrapet:

*Mandag morgen ble 35 år gamle Anne Grete Vollum og sju år gamle Cicilie Watnan Lian funnet drept på Skogmo i Overhalla i Nord-Trøndelag. De to er i familie gjennom Vollums eksmann.

*Vollum var høygravid med tvillinger da hun ble drept.

*Den dreptes ti år gamle datter meldte fra til politiet. Hun skal ha blitt utsatt for vold og var bundet, men kom fra hendelsen med livet i behold.

*Den 26 år gamle asylsøkeren Bahadir Mirzaolimov fra Usbekistan ble tidlig mistenkt for drapet. Han har tidligere vært gift med Vollum, men flyttet ut i januar.

*Mirzaolimov har fikk avslag på sin asylsøknad i juni 2006, men har anket avgjørelsen.

*Den mistenkte ble pågrepet på E6 noen kilometer utenfor Trondheim tirsdag morgen, etter å ha vært etterlyst i nærmere ett døgn.

*Han ble tirsdag kveld siktet for forsettlig drap. (©NTB)

Personvernpolicy