Åpen for alle - alltid

Politiet så Overhalla-mistenkt gå langs E6

Politiet så Overhalla-mistenkt gå langs E6
Politiet så Overhalla-mistenkt gå langs E6
Artikkelen fortsetter under annonsen

26-åringen som er mistenkt for å ha drept en høygravid kvinne (35) og en sju år gammel jente i Overhalla, gikk langs E6 da politiet pågrep ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
Den drepte kvinnen ble hentet ut fra hjemmet sitt bolig på Skogmo natt til tirsdag.

Bahadir Mirzaolimov (26) er pågrepet. Foto: Politiet / SCANPIXBahadir Mirzaolimov (26) er pågrepet. Foto: Politiet / SCANPIX

Namsos/Oslo (NTB-Miriam Grov/Skjalg Fremo): Mannen gikk langs veien da han ble pågrepet ved Siemens sør for Trondheim sentrum i 8.30-tiden tirsdag. Mannen bar på en ryggsekk, ellers ingenting.

– En politipatrulje oppdaget ham og tok kontakt. Han skjønte hvorfor han ble pågrepet, sa politimester Trond Prytz i Nord-Trøndelag politidistrikt på en pressekonferanse i Namsos tirsdag formiddag.

Den 26 år gamle etterlyste asylsøkeren fra Usbekistan ble pågrepet uten dramatikk. Han er tatt hånd om av politiet i Trondheim og blir ikke avhørt ennå.

Sju Kripos-etterforskere

Den formelle siktelsen av 26-åringen er ennå ikke klar, men blir trolig klar i løpet av dagen. Også navnene på de to drepte vil bli frigitt tirsdag.

Det var mandag morgen at en 35 år gammel kvinne, høygravid med tvillinger, og en sju år gammel jente ble funnet drept i et bolighus i Overhalla i Nord-Trøndelag. Kort tid etter ble det satt i gang en omfattende leteaksjon etter 26-åringen fra Usbekistan.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Letingen har vært ganske krevende. Nå går saken over til å bli en helt ren etterforskningssak, sier Prytz.

Rundt 15-20 politifolk fra Nord-Trøndelag politidistrikt deltar i etterforskningen. I tillegg bistår sju etterforskere fra Kripos det lokale politiet.

Et samfunn i sorg

Dobbeltdrapet har rystet Overhalla-samfunnet i Nord-Trøndelag, og det vil ikke bli flagget på skolene i området 1. mai. Lensmann Erling Lundstadsveen ber pressen være varsom i sin omgang med de lokale i Overhalla.

– Overhalla er et samfunn i sorg, sa Lundstadsveen på pressekonferansen i Namsos.

Jostein Hildrum, ordfører i Overhalla kommune, sier det blir en spesiell dag for innbyggerne. Det oppnevnte pårørendesenteret fortsetter å virke også tirsdag.

– For meg er det viktig at jeg kan være en god ombudsmann for innbyggerne, og også for pårørende i denne saken, sier Hildrum til NRK.

Pårørendesenteret er åpent for alle som føler at de vil snakke med andre personer. (©NTB)