I tog for å kreve bomring

I tog for å kreve bomring
I tog for å kreve bomring

Trond Giske holder tale i Fredrikstad 1. mai. På Stortorvet blir kulturministeren møtt med paroler som krever bomring rundt byen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Illustrasjonsfoto:
Berit Roald, Scanpix

Har du sett noen uvanlige eller gode paroler under årets 1. mai-feiring? Skriv inn i kommentarfeltet nederst i saken.

Fellesforbundet og det lokale næringslivet i Fredrikstad har slått sine pjalter sammen for å gjøre noe med trafikksituasjonen i byen. Under parolen «Ja til bompenger for industriens skyld» skal medlemmer av fagforbundet, som totalt har over 3.000 medlemmer i Fredrikstad, stille i 1. mai-toget.

Ifølge lokalavisen Demokraten trommet Fredrikstad Utvikling sammen representanter fra Fellesforbundet, Industriforeningen, Handelsstanden, Håndverksforeningen, Jøtul og Sentrum BA til pressekonferanse før helgen. Ifølge Fredrikstad Utvikling vil økningen i bytrafikken være på 22 prosent i perioden 2003-2013. Det samme kan skje i den neste tiårsperioden, frem til 2023.

Avis før seks

- Det finnes snart ikke tider på døgnet hvor veinettet ikke er preget av rushtrafikk. Den daglige lederen for selskapet som distribuerer Fredriksstad Blad og Demokraten forteller meg at man må være ferdige med avistransporten før klokka 06.00 for å unngå kø på riksveiene rundt byen. Med andre ord; veinettet er i ferd med å bli sprengt, opplyste handelsstandsleder Carsten Durban på konferansen.

- Jeg er personlig imot bompenger, men det finnes ikke noe alternativ, mente Arnstein Klevmoen, fabrikksjef ved Jøtul AS.

Vraket parolen i fjor

Koalisjonen står sammen om kravet og håper å presse frem en lokal løsning.

- Veier skal være et offentlig ansvar, men det er håpløst å tro på julenissen. Vi kan ikke forvente at stortingspolitikere som har bompengeordning i sine fylker, vil være med på at staten skal bidra vesentlig til trafikkløsning i Fredrikstad, uttalte Hans Petter Pettersen, leder i Fellesforbundet avdeling 2, ifølge Fredriksstad Blad.

Fagforeningslederen slår likevel fast at frykten for å miste arbeidsplasser er større enn motviljen til å betale bompenger. Parolen «Ja til bompenger» fikk ikke gjennomslag i 1. mai-komitéen i fjor, men i år gikk den gjennom. Lederen i det lokale Fellesforbundet får imidlertid ikke med seg alle «bomkameratene» fra næringslivet i 1. mai-toget som starter på Tollbodplassen. Deltakerne går deretter til Stortorvet hvor det blir 1. mai-tale ved kultur- og kirkeminister Trond Giske klokken 14.30.

Har du sett noen uvanlige eller gode paroler under årets 1. mai-feiring? Skriv inn i kommentarfeltet under.

Personvernpolicy