Blind pilot fløy fra Storbritannia til Australia

Blind pilot fløy fra Storbritannia til Australia
Blind pilot fløy fra Storbritannia til Australia

Den blinde britiske piloten Miles Hilton-Barber er vel framme i Australia etter en tur på 21.725 kilometer i et mikrofly. Nå lurer han på hva som skal bli den neste utfordringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto:

Den blinde britiske flygeren Miles Hilton-Barber fotografert rett etter landingen i Sydney i Australia, der han var framme mandag etter en tur på 21.725 kilometer fra Storbritannia. Han har tidligere klatret til topps på fjellene Mont Blanc og Kilimanjaro, samt løpt maraton i ørkenene Sahara og Gobi, og nå lurer han på hva som skal bli neste utfordring. En rotur fra Kanariøyene til Bahamas? (Foto: Will Burgess, SCANPIX/REUTERS)

Sydney (NTB-AP-DPA): For Hilton-Barber, som for rundt 20 år siden mistet synet på grunn av en arvelig sykdom, har tidligere klatret til topps på fjellene Mont Blanc og Kilimanjaro, og løpt maraton i ørkenene Sahara og Gobi. Han vil ikke gi seg med flyturen som ble avsluttet mandag.

- Jeg har gjort en gammel drøm til virkelighet, for helt siden jeg var barn har jeg drømt om å bli pilot. Nå er jeg helt blind, men jeg har hatt gleden av å fly en strekning som tilsvarer mer enn halvveis rundt jordkloden, sa han etter landingen i Sydney.

- Drømmen er egentlig å ro fra Kanariøyene til Bahamas, fortalte han da den britiske rikskringkastingen BBC ville vite hva som blir neste prosjekt. - Men da må man jo være hjemmefra så lenge, tilføyde Miles Hilton-Barber.

Hans egentlige hovedmål er å samle inn en million pund, eller nesten tolv millioner kroner, til Seeing is Believing. Denne organisasjoner arbeider for å begrense omfanget av forebyggbar blindhet i fattige land.

- Livet lar seg ikke måle i antall ganger vi trekker pusten, men i tallet på øyeblikk som tar pusten fra oss. De eneste grensene som gjelder, er de vi setter for oss selv, heter det på Miles Hilton-Barbers hjemmeside på internett. (©NTB)

Personvernpolicy