Blind pilot fløy fra Storbritannia til Australia

Blind pilot fløy fra Storbritannia til Australia
Blind pilot fløy fra Storbritannia til Australia
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den blinde britiske piloten Miles Hilton-Barber er vel framme i Australia etter en tur på 21.725 kilometer i et mikrofly. Nå lurer han på hva som skal bli den neste utfordringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto:

Den blinde britiske flygeren Miles Hilton-Barber fotografert rett etter landingen i Sydney i Australia, der han var framme mandag etter en tur på 21.725 kilometer fra Storbritannia. Han har tidligere klatret til topps på fjellene Mont Blanc og Kilimanjaro, samt løpt maraton i ørkenene Sahara og Gobi, og nå lurer han på hva som skal bli neste utfordring. En rotur fra Kanariøyene til Bahamas? (Foto: Will Burgess, SCANPIX/REUTERS)

Sydney (NTB-AP-DPA): For Hilton-Barber, som for rundt 20 år siden mistet synet på grunn av en arvelig sykdom, har tidligere klatret til topps på fjellene Mont Blanc og Kilimanjaro, og løpt maraton i ørkenene Sahara og Gobi. Han vil ikke gi seg med flyturen som ble avsluttet mandag.

- Jeg har gjort en gammel drøm til virkelighet, for helt siden jeg var barn har jeg drømt om å bli pilot. Nå er jeg helt blind, men jeg har hatt gleden av å fly en strekning som tilsvarer mer enn halvveis rundt jordkloden, sa han etter landingen i Sydney.

- Drømmen er egentlig å ro fra Kanariøyene til Bahamas, fortalte han da den britiske rikskringkastingen BBC ville vite hva som blir neste prosjekt. - Men da må man jo være hjemmefra så lenge, tilføyde Miles Hilton-Barber.

Hans egentlige hovedmål er å samle inn en million pund, eller nesten tolv millioner kroner, til Seeing is Believing. Denne organisasjoner arbeider for å begrense omfanget av forebyggbar blindhet i fattige land.

- Livet lar seg ikke måle i antall ganger vi trekker pusten, men i tallet på øyeblikk som tar pusten fra oss. De eneste grensene som gjelder, er de vi setter for oss selv, heter det på Miles Hilton-Barbers hjemmeside på internett. (©NTB)