Sovjetisk bronsesoldat gjenreist på kirkegård i Tallinn

En bronsestatue av en sovjetisk soldat ble mandag gjenreist på en militær kirkegård i Estlands hovedstad Tallinn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tallinn (NTB-AP-AFP): Krigsminnesmerket ble fredag fjernet fra en plass i sentrum av byen. Fjerningen har ført til kraftige reaksjoner fra Estlands russiske minoritet, og i helgen har byen vært preget av demonstrasjoner og opptøyer.

Det skal holdes en seremoni ved den gjenreiste statuen 8. mai, opplyser det estiske forsvarsdepartementet.

Også Russland har protestert mot flyttingen, og mandag var en delegasjon russiske parlamentarikere i Tallinn for å overbringe sitt syn på saken. Det ene kammeret i den russiske nasjonalforsamlingen vedtok fredag en fordømmelse av flyttingen, samtidig som president Vladimir Putin ble oppfordret til å bryte de diplomatiske båndene med Estland.

Det ble mandag meldt om protestaksjoner både ved den estiske ambassaden i Moskva og den estiske ambassaden i Ukrainas hovedstad Kiev. (©NTB)

Personvernpolicy