Dømt til livsvarig fengsel for terrorplaner

Fem briter som sto tiltalt for å ha planlagt terrorangrep i Storbritannia, ble mandag dømt til livsvarig fengsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

London (NTB-Reuters-AP): - Dommene er for livet. Noen av dere, eller alle, vil muligens aldri bli løslatt, sa dommeren Michael Astill. Han sa også at samfunnet ser på de fem som grusomme, hensynsløse og mistilpassede individer.

Lederen for gruppa, Omar Khyam (26), må sone minst 40 år av straffen, mens de fire andre, Waheed Mahmood (34), Jawad Akbar (23), Salahuddin Amin (31) og Anthony Garcia (24), må sone mellom 35 og 40 år.

- Dere har forrådt landet som har gitt dere alle muligheter, sa dommer Astill til de fem tiltalte, som tidligere på dagen var blitt funnet skyldige av en jury. To andre tiltalte ble frikjent.

Ifølge kjennelsen planla gjengen å bruke 600 kilo ammoniumnitrat for å angripe blant annet nattklubber, tog og kjøpesentre. Aktoratet mener at angrepene med kunstgjødselbomber var ment som hevn for Storbritannias støtte til USA etter 11. september-angrepene.

To av mennene ble funnet skyldig i besittelse av kunstgjødselet, og en av dem ble i tillegg kjent skyldig i besittelse av aluminiumpulver, et stoff som kan benyttes i eksplosiver. Mennene benektet anklagene. (©NTB)

Personvernpolicy