Fem skyldig i bombeplaner

Fem britiske statsborgere ble mandag funnet skyldig i å ha planlagt al-Qaida-inspirerte bombeangrep i Storbritannia.  

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fem britene skal ha hatt planer om bombeangrep over hele Storbritannia, mot mål som nattklubber, tog og kjøpesentre. I retten ble de kjent skyldige i planleggingen sammen med en canadisk statsborger.

Ifølge kjennelsen planla gjengen å bruke 600 kilo ammoniumnitrat. Aktoratet i saken mener de fem mennene planla å benytte kunstgjødselbomber mot en rekke mål som hevn for Storbritannias støtte til USA etter 11. september-angrepene.

To av mennene ble funnet skyldig i besittelse av kunstgjødselet, og en av dem ble i tillegg kjent skyldig i besittelse av aluminiumpulver, et stoff som kan benyttes i eksplosiver. Mennene benektet anklagene.

Rettssaken har vart i mer enn ett år, og har vært den lengste terrorrelaterte saken i Storbritannia noensinne. Aktoratet mener det eneste som gjensto for mennene da de ble pågrepet i 2004, var å velge ut hvilke konkrete mål de ville angripe. (©NTB)


Personvernpolicy