Sony drepte dyr på lanseringsfest

Sony får massiv kritikk for dyreplageri etter at de slaktet en geit for å promotere et spill. Etterpå inviterte de gjester til å spise innvoller direkte fra geita.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Faksimile fra The Mail on Sunday. Den døde geita ligger på bordet.Faksimile fra The Mail on Sunday. Den døde geita ligger på bordet.

Den døde geita var midtpunktet på en releasefest for spillet God of War II for Playstation 2, et voldsspill med 18-åresgrense som noen beskriver som «et blodbad».

Gjester ble oppfordret til å stikke hånden inn i den fremdeles varme dyreskrotten for å hente ut innvoller og spise dette,

Under lanseringen konkurrerte gjester om hvem som kunne spise mest innvoller.

Arrangementet er smurt over to sider i Playstation magazine under som «Topless girls» og «Flesh eating». I artikkelen stiller de leserne spørsmålet om hvor langt de er villige til å gå for å få fatt i nestegenerasjons spillkonsoll Playstation 3, samtidig som de presenterer de usensurerte bildene av den døde geita og gjester som spise innvoller.

Det er The Mail on Sunday som melder om stuntet, og etter at avisen kontaktet Sony, bestemte de seg for å be om unnskyldning og for å trekke tilbake magasinet.

De kastet også kniver på mål og lekte seg med levende slanger.

Kritikere har fordømt underholdningsgiganten, og beskylder Sony for kynisme. Kritikken manifesterer en stadig økende bekymring for den stadig økende volden i videospill.

The International Fund for Animal Welfare kaller det «skandaløst» at en dreper dyr for «å selge noen få videospill».

- Vi har alltid motsatt oss meningsløs dreping av dyr, og dette høres ut som en forferdelig død. Vi fordømmer Sonys handlinger. Det er idiotisk og utilgivelig.

I en uttalelse sier Sony at selskapet ikke tolererer eller tillater slik oppførsel av sine ansatte, og sier samtidig at de iverksetter interne undersøkelser for å hindre at noe slikt skal skje igjen.

Sony nekter å si hvordan geita ble drept.

Personvernpolicy