Filterkaffe sunnere enn espresso

Italienerne setter trolig espressoen i vrangstrupen, men filterkaffe er bedre for helsa di enn den kruttsterke italieneren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Filterkaffe bidrar til å redusere risikoen for en god del sykdommer. Ill.foto: ScanpixFilterkaffe bidrar til å redusere risikoen for en god del sykdommer. Ill.foto: Scanpix

Forskning tyder på at du reduserer risikoen for sykdommer som diabetes, Parkinsons, Alzheimers, nyrestein, gallestein, tykktarmskreft, endetarmskreft og leverkreft om du tyller i deg tre til fem kopper kaffe om dagen.

Men ifølge forskning.no må du ikke tro du kan drikke hvilken som helst kaffe og holde deg frisk. Mye tyder på at du må drikke traust, norsk traktekaffe – og ikke espresso, kaffe latte, cappuccino, cortado, americano og kaffe mocca.Drikken må nemlig filtreres gjennom papir som fjerner skadelige fettstoffer.

Kaffe står for øvrig for over 60 prosent av antioksidantene vi får i oss i det norske kostholdet. Det er ikke fordi det er ekstremt mye antioksidanter i kaffen, men fordi nordmenn drikker så mye av den. (©NTB)

Personvernpolicy