Blodig måned for britene i Irak

Snart skal prins Harry tjenstegjøre i Irak. Det vekker ekstra bekymring at april var den blodigste måneden britene har opplevd siden invasjonen i mars 2003.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prins Harry er på vei til Irak, noe som bekymrer forsvarsledelsen. På fire år har 146 britiske soldater blitt drept i landet. Foto: ScanpixPrins Harry er på vei til Irak, noe som bekymrer forsvarsledelsen. På fire år har 146 britiske soldater blitt drept i landet. Foto: Scanpix

Søndag ble nok en soldat skutt og drept av en snikskytter i Basra i Sør-Irak. Dermed er tolv britiske soldater drept bare i april. Til sammen har nå 146 britiske soldater mistet livet i Irak siden invasjonen, skriver The Times.

Den britiske forsvarsledelsen er sterkt bekymret over utviklingen, ikke minst fordi prins Harry om få uker skal sendes til Irak for å tjenestegjøre i regimentet Blues and Royals i seks måneder.

Den 22 år gamle prinsen er det første medlemmet av kongefamilien som tjenestegjør i et krigsområde siden onkelen, prins Andrew, deltok i Falklandskrigen i 1982.

Som leder for en rekognoseringstropp havner prins Harry i en utsatt posisjon, der han blant annet kan bli offer for snikskyttere og veibomber, og det britiske forsvaret vurderer nå å gi ham en mer tilbaketrukken funksjon under oppholdet i Sør-Irak. (©NTB)

Personvernpolicy