Dramatikk i de svenske skoger

Dramatikk i de svenske skoger
Dramatikk i de svenske skoger

En pinne var nær ved å frata Halden seieren i årets tiomila i Sverige.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: SPORTMEDIA / SCANPIX HANDOUT
Halden vant årets tiomila i Sverige i helgen.

Seieren foregikk ikke uten dramatikk. På første etappe måtte svenske Andreas Johansson (31) hjelpe en landsmann som hadde fått en pinne i låret.

– Jeg kjente løperen, og stoppet naturlig opp. Mange løpere løp bare forbi, og jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre med ham midt i svarte natten, sier Andreas Johansson.

Heldigvis fikk han hjelp av en finsk O-løper.

– Han rev av seg klærne og stoppet blødningen. Da kunne jeg løpe videre med litt bismak, og jeg fikk aldri orienteringen til å stemme etter dette. Men jeg var ganske trygg på at han fikk den hjelpen han skulle få, og det stemte, sier Johansson.

Johansson vekslet i underkant av ti minutter etter på første etappe, men allerede på annen etappe var Halden oppe blant de ti beste. Johansson vet ikke nøyaktig hvor lenge han stoppet opp, trolig i underkant av to minutter.

– Det er utrolig bra sportsånd av Andreas å stoppe i skogen i svarte natten. Det er ikke mange løpere som gjør dette, dessverre, mener trener Kenneth Buch.

På ti forsøk har Halden vunnet tiomila åtte ganger. Trøgstad-gutten Tore Sandvik avgjorde langt på vei konkurransen på femte etappe med et rykk. Han skaffet Halden en ledelse på fem minutter.

Sandvik har vært med på alle Haldens triumfer i tiomila.

Mats Haldin, Emil Wingstedt, Marius Bjugan Mattias Karlsson, Sami Hämälisto, Andreas Johansson, Erik Axelsson, Sindre Saksæther, Tore Sandvik og Lucas Bartak utgjorde Haldens lag.

Bækkelagets SPK ble nest beste norske lag med en 13. plass. Kristiansand OK ble nummer 21 i stafetten. Rundt 50 norske lag deltok i herrestafetten.

Personvernpolicy