- Trøstesløst og pinlig

- Trøstesløst og pinlig
- Trøstesløst og pinlig

- Det gleder et RBK-hjerte å oppleve en slik utklassing av Brann, sier Bjørn Lyngen i Kjernen. I Bergen skammet man seg over resultatet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: Gorm Kallestad, SCANPIX

Mika Koppinen jubler for målet som satte spikeren i Brann-kista.

Artikkelen er skrevet av Trond Elstad og Geir Råve

Rosenborg – Brann 3-0 (2-0)

21.850 tilskuere

Mål: 1-0 Marek Sapara (36), 2-0 Sapara (42), 3-0 Miika Koppinen (90)

Dommer: Tom Henning Øvrebø, Nordstrand

Gult kort: Mikael Dorsin, Rosenborg, Cato Guntveit, Bengt Sæternes, Erlend Hanstveit, Brann.

- Det gleder et RBK-hjerte å oppleve en slik utklassing av Brann, sier Bjørn Lyngen i Kjernen.

- Alle gutta er på hugget fra start, og i dag får vi heldigvis uttelling for hardt arbeid. Den store forskjellen på lagene er selvfølgelig Marek Sapara. En glitrende skuddfot, blendende teknikk, bevegelse, ro og overblikk i alle situasjoner. Ellers er det gledelig å oppleve at Fredrik Stoor begynner å bli varm på høyre back. Begge målene var det klasse over. Jeg vil også poengtere at det er viktig å endelig avslutte en kamp uten baklengsmål.

- Hva med den nybakte far Mika Koppinen?

- En usedvanlig herlig vuggesang da han fikk gleden av å lage 3-0. En så glad mann er det sjelden man ser. Koppinen har nå scoret i to kamper på rad, sier Bjørn Lyngen.

I Brann-leiren var tonen en annen.

- Trøstesløst. Det er ikke så mye mer å si, sier Henk R. Ekerhovd i Brann-bataljonen. Første omgang var helt pinlig. Det rettet seg noe i andre omgang, men vi kom aldri etter med nok spillere i angrep. Jeg vil ikke trekke frem noen spillere som utmerket seg i dag på vårt lag. Nei, og nei, dette blir en tung reise tilbake til Bergen


Rosenborg tok en meget fortjent 3-0 seier over Brann i eliteserien søndag kveld etter to flotte mål av Marek Sapara og ett av Miika Koppinen.

Rosenborg viste seg fra en meget positiv side kampen gjennom, og Marek Sapara ble kampens store spiller med to flotte scoringer for hjemmelaget.

– Sapara er en potensiell matchvinner i alle kampene han spiller. Det var en stor kamp av ham i kveld, mente Rosenborg-trener Knut Tørum.

Den slovakiske landslagsmannen fikk vist seg skikkelig fram for første gang denne sesongen. Rosenborg førte kampen fra avspark og Sapara var hjemmelagets dominerende kraft.

– Jeg er utrolig glad. Jeg føler at hver gang vi spiller mot Brann, så er det noe veldig spesielt. Jeg håper det som skjedde i dag kan hjelpe Rosenborg med å bli enda bedre utover sesongen, sa Sapara.

Hjemmelaget burde tatt ledelsen etter 27 minutter da Daniel Braaten kom alene på høyrekanten og fikk lagt inn. Det harde innlegget suste forbi få centimeter fra Steffen Iversens tå.

– For billig

Saparas første scoring kom ni minutter før pause. Et lavt skudd fra 18 meter snek seg inn bak Brann-keeper Håkon Opdal. En helt fortjent ledelse til hjemmelaget som til da hadde dominert stort.

Seks minutter senere økte Sapara på et vakkert frispark fra skrå vinkel. Ballen gikk i en bue over Opdal i Brann-målet.

– Vi hadde dårlig ballpress på det første målet. Det andre målet er for billig, konstaterte Brann-sjef Mons Ivar Mjelde.

Ett minutt før pause burde Thorstein Helstad ha redusert for Brann da han fikk en gratismulighet av Rosenborg-forsvaret, men den svake avslutningen gikk over mål.

Stor RBK-dominans

Roar Strand ble erstattet av Per Ciljan Skjelbred ti minutter ut i annen omgang, og Alexander Tettey fikk prøve seg i den sentrale midtbanerollen. Dette gikk ikke ut over kvaliteten i Rosenborg-laget.

Hjemmelaget bare fortsatte å kjøre på.

Daniel Braaten burde økt ledelsen da han kom alene med keeper etter 58 minutter, men fomlet bort avslutningsmuligheten. Rosenborg fortsatte å skape sjanser og kunne krone en fenomenal forestilling med 3-0 på overtid. Miika Koppinen satte ballen i nettaket fra kort hold.

Brann var sørgelig skuffende og kom skikkelig ned på jorda etter storseieren mot Vålerenga sist.

– Det ble upresist da vi fikk ballen. Det ser ut som om samtlige hadde stein i skoene, og spillerne virket mette. Vi må vekke sulten hos spillerne igjen, sa Mjelde.

Fredrikstad – Viking 2-0 (2-0)

12.089 tilskuere

Mål: 1-0 Tarik Elyounussi (18.), 2-0 Anders Prytz (24.)

Dommer: Kristoffer Helgerud, Lier.

Gult kort: Anders Prytz, Patrik Gerrbrand, Pål André Czwartek, Miika Multaharju, Fredrikstad, Hannes Sigurdsson, Nicolai Stokholm, Jørgen Tengesdal, Viking.
- Dommeren må begynne å slå ned på den behandlingen Tarik får. Vi ser det hver gang. Han blir tatt altfor hardt. Kapteinen til Viking skulle vært sendt rett av banen etter å ha tråkket på Tarik, sa Ulf Berg, leder av Plankehaugen etter kampen.

- Guttene viser i dag at de kan spille fotball. Det har vi visst lenge. Det var godt at alle fikk se det i dag. Mot Tromsø får vi med Piroja igjen, da blir det bra, fortsatte Berg.
Tankene til Berg var også andre steder rett etter kampslutt.

- Nå må vi forte oss ut å samle inn flagg. Vi vil ikke miste noen nok en gang.

Som ved forrige hjemmekamp, stadionåpningen mot Lyn, hadde supportergruppa pyntet byen med flagg. Sist forsvant alle flaggene etter kampen. Det skulle ikke skje igjen.

Fredrikstads Anders Prytz leverte en sterk søknad om årets mål i eliteserien. Hans frisparkrakett fra 35 meter senket et tamt Viking-lag på Fredrikstad Stadion.

Drømmemålet fra 35 meter kan sammenlignes med Per Egil Ahlsens cupfinalemål mot nettopp Viking i 1984.

FFK åpnet forrykende og radet opp sjanser i åpningen på kampen. Det drøyde heller ikke lenge før rødbuksene fikk fortjent uttelling.

Banens beste, Tarik Elyounoussi, ble spilt fram på høyrekanten av John Anders Bjørkøy og dunket ballen under en sjanseløs Iven Austbø i Vikings mål etter 18 minutter.

FFK fortsatte å dominere og etter 24 minutter ladet svenske Anders Prytz. Frisparket fra 35 meter skrudde seg helt oppe i vinkelen.

Viking prøvde å kjempe seg inn i kampen. Før sidebytte var Peter Ijeh nærmest for siddisene, men avslutningen alene med FFKs keeper Rami Shaaban gikk like på utsiden av stolpen.

Viking skapte noe mer etter pause, men FFKs forsvar var både heldige og gode som klarte å rydde unna.

Razak Pimpong var nær redusering etter 70 minutter, men FFKs keeper Shaaban reddet fint med en benparade.

FFK var langt tammere etter pause, og var mest opptatt av å trygge ledelsen. Hjemmelaget tok likevel en meget fortjent seier, og har fått en bra start på årets sesong med sju poeng.

Uwe Röslers Viking har vært regnet som medaljekandidat i årets serie, men venter fortsatt på årets første seier. Ny sjanse mot Odd Grenland på hjemmebane i eliteseriens femte runde.

Sandefjord – Tromsø 2-1 (2-1)

5218 tilskuere

Mål: 0-1 Sigurd Rushfeldt (29), 1-1 Birger Madsen (42), 2-1 Andreas Tegström (44).

Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar

Gult kort: Birger Madsen, Ebrima Sohna, Tommy Knarvik, Sandefjord, Stephen Ademolu, Tromsø.

- Det ble en nedtur for oss i dag. Vi dominerte kampen totalt i første omgang, men sov utilgivelig slik at Sandefjord fikk to raske mål på slutten av omgangen. Andre omgang ble jaging etter utligning, men alt i alt var det ingen god kamp av ”Gutan". Sigurd Rushfeldt og Tore Reginussen var våre to beste spillere i en kamp vi absolutt burde ha hatt poeng. Trøsten får være at vi sto med 0 poeng etter fire serierunder i fjor, sier leder av Isberget, Jørgen Storvig.


Stopperen Birger Madsen ble dagens mann da Sandefjord slo Tromsø 2-1 søndag.

25-åringen som kom fra Skeid i fjor sommer har hatt en strålende start på sesongen. Bare ett baklengs på de tre siste kampene gjør at flere har fått øynene opp for stopperen som dominerte stort også borte mot Viking.

Søndag gjestet Brøndby og Odense storstadion, men begge klubber avviste diplomatisk å svare på hvilke spillere de fulgte.

– Nei, det vet jeg ikke noe om. Jeg har mer enn nok med å etablere meg her, smilte Birger Madsen etter kampen. Han har to og et halvt år igjen av kontrakten med Sandefjord.

– Jeg får nøkkel til ny leilighet i morgen. Det er her jeg har fokus nå. Starten på sesongen har vært bra. Nå gleder jeg meg til å ta Stabæk i neste runde, sa Madsen.

Headet inn

Madsen vant de aller fleste duellene mot Sigurd Rushfeldt og Ole Martin Årst. I tillegg brakte han hjemmelaget inn i kampen igjen da Tromsø styrte det meste i starten av kampen.

Tre minutter før pause kom han seg helt fri på en Tommy Knarvik-corner og headet inn 1-1. Et tafatt hjemmelag fikk full tenning og to minutter senere avgjorde hjemmelaget da Andreas Tegström ordnet 2-1 etter smart samspill med spissmakker Adriano Munoz.

Bare en eneste gang kom Sigurd Rushfeldt seg fri. Verken Madsen eller stopperkollega Fredrik Kjølner var hjemme da Rush feide han unna Martin Jensen på et langt utspark. Lobben til 0-1-ledelse var en toppscorer verdig.

Sovnet til

Tromsø styrte det meste før pause, men da Sandefjord slo tilbake forsvant gjestene ut av kampen. Hjemmelaget kontrollerte og var nærmere 3-1 enn Tromsø var utligning.

– Vi sovner til mot slutten av førsteomgangen, og plutselig begynner vi å tape dueller. Sånt blir det tap av i eliteserien. Det er fattigmannstrøst at vi produserer nok sjanser til å ta med oss poeng herfra, oppsummerte TIL-trener Steinar Nilsen.

Odd Grenland – Aalesund 3-0 (0-0)

Espen Ruud ble førstemann til å score på nye Skagerak Arena i Skien da Odd slo Aalesund 3-0. (Foto: Birte Ulveseth, SCANPIX)Espen Ruud ble førstemann til å score på nye Skagerak Arena i Skien da Odd slo Aalesund 3-0. (Foto: Birte Ulveseth, SCANPIX)

5125 tilskuere

Mål: 1-0 Espen Ruud (str. 78), 2-0 Fredrik Gulsvik (80), 3-0 Zbynek Pospech (88).

Dommer: Kjetil Sælen, Arna-Bjørnar.

Gult kort: Zbynek Pospech, Odd Grenland, Lasse Olsen, Adin Brown, Haraldur Gudmundsson, Aalesund.

Leder for Oddrane, Bent Ola Kaldussæter var utolig glad og lettet for at sesongens tre første poeng var i boks.

- I dag hevet hevet de seg noe enormt fra tidligere, var første kommentaren til Skiens-mannen.

Nå tror Odd-supporteren at det løsner for hvitskjortene.

- Dette var akkurat det guttene trengte for at det skal løsne. Det var perfekt å møte Aalesund i dag. Nå blir det poeng mot Viking, garantert, fortsatte Kaldussæter.

Også Odd-fansen gleder seg over lagets nye stjerne, 17 år gamle Fredrik Gulsvik.

- Han viste i dag at hen fortjener og få starte. Dersom han får en fin treningsuke nå bør han starte mot Viking. Han var strålende når han kom inn i dag.

Tom Walderhaug, leder av Aalesunds supportergruppe Stormen, mente etter kampen at både Odd og Aalesund får en tøff sesong.

- Dagens oppgjør var rett og slett skikkelig dårlig. En møkkakamp av dimensjoner. Verken Odd eller Aalesund spilte noe godt. I dag viste begge lag at de blir å finne i bunnstriden.

Med 3-0 over Aalesund tok Odd Grenland tok sin første serieseier på åtte måneder, etter ni strake tap.

Kampen så lenge ut til å bli en kjedelig 0-0 kamp, men like før slutt våknet Odd fra sin lange dvale. I løpet av ti minutter kom tre kjappe mål.

I det 78. minutt gikk landslagsaktuelle Espen Ruud over ende i AaFK feltet og fikk en klar straffe, den satte han sikkert i mål bak Aalesund-keeper Adin Brown.

Første mål på ny stadion

Ruuds mål ble er det første målet Odd scoret på sin nye stadion, etter 158 målløse minutter.

Kun to minutter senere ble 17-årige Fredrik Gulsvik spilt igjennom, og innbytteren som nettopp hadde kommet på banen lobbet ballen elegant i mål.

Åtte minutter senere punkterte Zbynek Pospech kampen med Odds tredje mål for kampen, og Pospechs første for skienslaget.

Pospech er utropt av Odd-trener Arne Sandstø som en potensiell toppscorer og mannen som skal overta etter Olivier Occean som gikk til Lillestrøm forrige sesong.

Betryggende

3-0 bør være betryggende for et Odd-lag som har slitt med lav uttelling. Laget scoret bare 25 mål på fjorårets 26 kamper, med seieren søndag er tallene i år fem mål på fire kamper.

– Det var et veldig godt resultat, og vi gleder oss veldig til Viking i neste runde, sa Sandstø. Han sa også at de hadde prøvd å tenke positivt på trening den siste uken og at han trodde det var avgjørende for kampen.

Om unggutten Fredrik Gulsvik sa Sandstø at han hadde gjort en god kamp, men at han ikke skulle brukes uten hensyn fremover.

– Han skal matches forsiktig, var Sandstøs kommentar.

Gulsvik selv ville ikke snakke om sine egne prestasjoner, men heller om hvordan laget ikke hadde latt seg påvirke av negative medieoppslag.

– Vi visste hele tiden at resultatene ville komme, og kampen i dag beviser det, sa Gulsvik.

Aalesund sliter

Nyopprykkede Aalesund sliter for dagen og ligger på siste plass i eliteserien med kun et poeng på fire kamper. Laget har også sluppet inn utrolige 13 mål, et snitt på litt over tre mål per kamp, suverent mest i eliteserien

Start – Stabæk 1-1

11.524 tilskuere

Mål: 0-1 Daniel Nannskog (51), 1-1 David Nielsen (90).

Dommer: Per Ivar Staberg, Harstad.

Gult kort: Bjarte Lunde Aarsheim, Start.

- Vi ble ranet for seieren av dommeren i dag. Jeg trodde ikke mine egne øyne da Start fikk ballen i mål og klokka viste 4.54 minutter på overtid. Jeg skal se kampen i reprise, og granske om det virkelig var mulig å legge til så mye. Våre gutter spilte virkelig godt i denne kampen. Spesielt var Daniel Nannskog og stopperparet Inge Andre Olsen og Mike Kjølø fremragende, sier Gjermund Skaar i Stabæk Support.

David Nielsen reddet ett heldig poeng for Start da han utlignet til 1-1 fire minutter på overtid i hjemmemøtet med Stabæk søndag.

– Jeg er veldig skuffet. Det var ufortjent at Start fikk ett poeng, De fortjente ikke poeng slik som kampbildet var, sa Stabæks målscorer Daniel Nannskog til NTB.

Start åpnet friskest og hadde en brukbar målsjanse allerede etter et par minutters spill, men skuddet fra Stefan Bärlin gikk rett i armene på gjestenes sisteskanse Jon Knudsen. Stabæks Veigar Pall Gunnarsson var nær ved å gi bæringene ledelsen fem minutter senere, men avslutningen gikk rett på keeper Rune Nilssen.

Annullert

Stabæk fikk annullert et mål for offside etter 24 minutters spill etter at Somen A. Tchoyi klemte til fra 18-meter. Ballen smalt i tverrliggeren og returen havnet hos Gunnarsson som headet ballen i mål, men dommeren annullerte korrekt for offside.

Seks minutter ut i annen omgang slo spissfantomet Daniel Nannskog til og gjestene var i føringen.

Rune Nilssen i Start-målet gjorde flere gode redninger og holdt hjemmelaget inne i kampen. På slutten av oppgjøret ble det litt småampert ute på gressmatta, og dommeren måtte flere ganger roe gemyttene.

Ingen rytme

Fire minutter på overtid eksploderte Sør Arena da spissen David Nielsen headet inn utligningsmålet for Start. Dermed endte det med ett heldig poeng for hjemmelaget i en kamp der Stabæk hadde de største målsjansene.

– Det var innsatsen på slutten av kampen som gjorde at vi tok det ene poenget på en dag da mye var helsvart. Vi hadde ingen rytme på det vi foretok oss offensivt, og vi var feige defensivt, mente Start-trener Stig Inge Bjørnebye.

Her er tabellen

I går spilte Vålerenga og Strømsgodset 0-0, mens Lillestrøm tar i mot Lyn på Åråsen mandag kveld.

Personvernpolicy