– Trakk våpen og skjøt inn i bilen

En 38 år gammel mann som søndag kjørte til sykehus med skuddskade i Oslo, har forklart at en person kom bort til bilen hans, trakk våpen og skjøt ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB-Linus Hauge): Politiet ble oppringt fra akuttmottaket på Ullevål universitetssykehus like etter klokken 12 søndag ettermiddag om at en mann hadde kommet inn med skuddskade.

- Han har forklart oss at han satt i sin egen bil da en nordmann kom bort til ham og trakk våpen og skjøt inn i bilen. Han har skuddskade i det ene låret, men er ikke alvorlig skadd. Han kjørte selv til akuttmottaket på sykehuset, sier vaktleder Laila Bach ved Krimvakta i Oslo politidistrikt til NTB.

Skutt én gang

Skytingen skal ifølge den 38 år gamle mannen ha skjedd i Schweigårdsgate. Han var ikke alvorligere skadd enn at han derfra kjørte for egen hjelp til sykehuset.

- Mannen var litt neddopet da vi snakket med ham på sykehuset, så vi vet egentlig ganske lite om hva som har skjedd. Han er skutt en gang, og han sier det er en nordmann som har skutt ham. Men han sovnet mens vi snakket med ham, sier Bach.

Politiet regner ikke med å få snakket mer med mannen før på mandag.

- Vi har tatt bilen inn til sjekk hos krimteknisk. Da får vi se hva slags kaliber som er brukt og om vi eventuelt finner noe våpen i bilen, sier Bach.

Kjent av politiet

38-åringen er en kjenning av politiet i forbindelse med flere kriminelle forhold. Mannen er ikke etnisk nordmann, men bor i Oslo sentrum.

Politiet har ingen vitner til skyteepisoden og har derfor heller ingen gjerningsmenn i søkelyset.

- Vi har ikke fått inn melding om skyting, så foreløpig har vi lite å gå på. Vi undersøker alle muligheter, sier Bach som innrømmer at saken er underlig. (©NTB)

Personvernpolicy